Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Første indtryk af Nokia Lumia 920

I går blev det bekræftet, at Nokia Lumia 920 kommer til salg i de danske butikker den 29. november. Vi har allerede prøvet den, og her kan du læse om vores første indtryk.

Skrevet af / 08/11/2012 - 03:25
Første indtryk af Nokia Lumia 920

Hvis Nokia fejler med det nye Windows Phone 8-flagskib, Nokia Lumia 920, så er det lige før, det finske firma godt kan slukke for saunaen og gå tilbage til at producere gummistøvler. Denne telefon må og skal blive en succes for firmaet, der i fordums tid totalt dominerede mobilmarkedet verden over.

Vi har netop fået telefonen udleveret til test (en dags tid før vores kolleger på de andre, danske elektronikmedier), og selvom testen naturligvis langt fra er færdig, vil vi gerne dele vores første indtryk med jer her. Og de er – måske desværre for Nokia – ikke udelukkende positive.

Straks man pakker telefonen ud af kassen tænker man: ”Av, den er vel nok stor og tung!”

Med sine 10,7 mm er Nokia Lumia 920 ikke den tyndeste smartphone i klassen. Til gengæld har den trådløs opladning, hvilket demonstreres her på billedet.

Det var også tilfældet for forgængeren, Lumia 900, men i det mindste får man med Lumia 920 så fuldt udbytte af den 4,5” store skærm, der byder på hele 1280 x 768 pixels opløsning. Forgængerens skærm var på 4,3”, men havde blot en opløsning på 800 x 400 pixels, så den nye skærm er en markant forbedring. Og så er den i øvrigt så skarp (332 ppi), at man kan skære sig på den.

I det hele taget lader Lumia 920 til at være utrolig stærk på billedsiden .Vi har endnu ikke gennemtestet kameraet, men med 8 MP og den såkaldte PureView-teknologi, der blandt andet stabiliserer billederne, så er der meget, som tyder på, at Lumia 920 bliver den nye kamerakonge på mobilmarkedet. Læg dertil en masse særlige billed-apps såsom Smart optagelse (der kan sammensætte ét billede med de bedste elementer fra flere ens billeder af samme motiv) og Billedoptager, og der er lagt op til, at denne telefon for alvor skal kunne erstatte og måske overgå selv halvdyre kompaktkameraer.

Det er måske ikke lige til at se på billedet, men Nokia Lumia 920 har en skærm så skarp som svigermors tunge. 332 ppi kan den byde på. Til sammenligning kommer den nye iPhone 5 med en skærm på 326 ppi.

Og det med ekstra funktioner lader til at være et vigtigt salgsargument for Nokia, som også byder på Nokia Kørsel og Nokia Byoversigt blandt de apps, der skal gøre Lumia 920 anderledes end konkurrenterne.

Og det er måske også nødvendigt. Vi har jo just testet Windows Phone 8X fra HTC, og det er virkelig en både lækker, hurtig og ikke mindst let telefon. Det kan man ikke just sige om Nokia Lumia 920. Den er flot, og Nokia har gjort et stort nummer ud af, at det fysiske ydre er helt glat og stilrent. Således står der ingen tekniske detaljer såsom serienumre eller andre oplysninger på telefonens chassis. De ting er skjult underlige steder inde i telefonen – alt sammen for at bevare et design og et optisk udtryk, der skal adskille Lumia 920 fra de andre på markedet. Men det ændrer ikke på, at denne telefon vejer for meget. Hele 185 gram skal man slæbe rundt på i lommen med Lumia 920, og det giver snarere mindelser om tidligere tiders håndværkertelefoner end om en moderne smartphone. De kommende dage vil vise, om det bliver for anstrengende i længden.

Nokia Lumia 920 er nederst og Windows Phone 8X by HTC øverst i denne lidt pikante stilling. Men billedet skulle gerne vise, at sidstnævnte telefon er en smule slankere end den finske model.

Regn med at kunne læse den færdige test her på lydogbillede.dk i løbet af weekenden, måske allerede på fredag.

Nokia Lumia 920 kommer i gul, rød, hvid og sort og kører både LTE og HSPA+. Nokia Lumia 920 har en vejledende udsalgspris på 4.900 kroner inkl. moms og eksklusiv eventuelle tilskud. Den kommer i de danske butikker hos operatørerne Telia, 3, Telenor og TDC den 29. november.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top