Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Første Lumia-telefon under 100€

Microsoft sætter prismæssig bundrekord med Lumia 530, men lover alligevel "kompromisløs kvalitet".

Skrevet af / 28/07/2014 - 14:16
Første Lumia-telefon under 100€

Hvor lidt kan en smartphone koste? I følge Microsoft er svaret en butikspris på omkring 750 kroner inklusive moms. For en quad-core-mobil med 4 GB lagerplads og Windows Phone 8.1.

Selv om der stadig står “Nokia” øverst på mobilen, er det interessant at bemærke, at navnet på intet tidspunkt nævnes i pressemeddelelsen, som er udsendt af Microsoft Devices Group. Det er sandsynligvis kun et spørgsmål om tid, før vi begynder at se Lumia-modeller med Microsofts eget navnetræk.

Lumia 530 beskrives som “den mest prisbevidste Lumia-smartphone til dato”. Den forventes at få en udsalgspris på 85 € før skatter og afgifter, når den er i butikkerne til september.

Telefonen, som kører på 3G-nettet, kommer i varianter med et og to SIM-kort, og den får adgang til hele familien af Microsoft-tjenester, som kendes fra de dyrere modeller, herunder integration med Skype og Microsoft Office. Der findes også Windows Phone-versioner af de mest populære apps fra andre platforme, som Instagram, WhatsApp, Viber og WeChat. Apps som Creative Studio og Glam Me gør det let at stryge sin indre narcissist med hårene, når selfies skal fikses op.

Den indbyggede hukommelse kan udvides til 128 GB med SD-kort. De koster dog i skrivende stund det samme som selve telefonen. Helt gratis er det til gengæld at bruge op til 15 GB cloud-lagring på Microsoft OneDrive, der lader dig lagre, synkronisere, tilgå og dele filer mellem din Lumia 530, computer, laptop og tablet.

Sammen med Lumia 530 offentliggør Microsoft også den genopladelige Bang by Coloud-højtaler. Højtaleren er transportabel, og så har man mulighed for at koble flere højtalere sammen, så man kan nyde endnu bedre lyd sammen med vennerne.

Lumia_530_med_Coloud_Bang

Lumia 530 kommer i farverne orange og grøn samt i mere neutrale farver som grå og hvid, og så har man mulighed for at skifte farve på smartphonen ved at udskifte coveret. Lumia 530 bliver tilgængelig over hele verden fra august 2014.

Fakta Lumia 530

  • Styreststem: Windows Phone 8.1 med Lumia Cyan
  • Skærm: 4.0” FWVGA
  • Trådløst: HSPA+ 21Mbps/5.76Mbps, Wi-Fi (b/g/n), BT 4.0, micro-USB
  • CPU: 1.2GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 200
  • Kamera: 5MP
  • Hukommelse: 512MB RAM, 4GB eMMC og op til 128GB med micro SD-kort
  • Batteri: 1.430 mAh. Op til 22 dages standby, 13 timers 2G-taletid
John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top