Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Første kig på Motorola Razr 40 Ultra

Se specifikationerne samt alle billederne her.

Skrevet af / 01/06/2023 - 20:00
Første kig på Motorola Razr 40 Ultra

Med sidste års Razr 2022 fik Motorola etableret sig som den ubestridte konge af klapmobiler. I hvert fald for en stund, for konkurrencen fra Samsung og firmaets Galaxy Z Flip-modeller er hård.

Læs også Kongen af klapmobiler er tilbage Motorola Razr 2022 beviser, at tredje gang er lykkens gang. Endelig lever Motorolas klapmobil op til sin ikoniske forgænger.

Men Motorola hviler ikke på laurbærrene, og i dag har den amerikanske (men kinesisk ejede) mobilproducent derfor løftet sløret for en opdateret foldbar smartphone, nemlig Motorola Razr 40 Ultra.

Vi har allerede fået leveret et eksemplar af klapmobilen til test, og du skal da ikke snydes for en masse billeder, der kommer helt tæt på den nye foldbare smartphone.

Motorola Razr 40 Ultra
Den sorte emballage indeholder udover ét styk Motorola Razr 40 Ultra også en 33W oplader. (Foto: Peter Gotschalk)

Motorola Razr Ultra 40 leveres med 3800 mAh batteri og understøtter hurtigopladning op til 30W samt 5W trådløs opladning. Klapmobilen kommer med samme processor som sidste års Razr 2022, nemlig en Snapdragon 8+ Gen 1, samt op til 512 GB lager og 12 GB RAM. Dertil kommer Android 13.

Motorola Razr 40 Ultra
Motorola Razr 40 Ultra er både slankere og lettere end sin forgænger. Den vejer således 188,5 gram og måler 73,95 x 170,83 x 6,99 mm, når den er foldet ud. (Foto: Peter Gotschalk)

På netværksfronten er der blevet plads til en lille opgradering i form af Bluetooth 5.3, og ellers understøtter Razr 40 Ultra som sin forgænger selvfølgelig både 5G, Wi-Fi 6E samt NFC, eSIM og alle gængse navigationsstandarder, herunder GPS, GLONASS, Galileo og Beidou.

Motorola Razr 40 Ultra
Ifølge Motorola har den nye klapmobil et redesignet og slankere hængsel, der takket være to akser også gør mobilen slankere, når den er foldet sammen. (Foto: Peter Gotschalk)

Motorola har gjort deres bedste for at gøre den nye klapmobil så robust som muligt. Udover IP52-beskyttelse (stænk- og støvsikker), som forgængeren også havde, beskyttes både den foldbare skærm samt ekstraskærmen på ydersiden af mobilen af Gorilla Glass Victus. Den foldbare mobil har både ansigtsgenkendelse samt fingertryksaflæser indbygget i tænd/sluk-knappen.

Motorola Razr 40 Ultra
Motorola lover, at Razr 40 Ultra har den til dato største foldbare skærm. OLED-skærmen måler da også 6,9″ og byder på en opløsning på 2640 x 1080 pixel (FHD+) og en pixeltæthed på 413 ppi. Den maksimale lysstyrke er 1400 nits, mens opdateringsfrekvensen er på imponerende 165 Hz. (Foto: Peter Gotschalk)

Men det er faktisk den lille skærm på mobilens yderside, der er den største forandring i forhold til tidligere Razr-modeller. Den er nemlig blevet en del større og byder på flere funktioner end nogensinde, herunder vejrudsigt, kalendervisning og sågar spil, såsom Golf Adventures og Tiger Run.

Motorola Razr 40 Ultra
Den største ekstraskærm hidtil på en foldbar mobil. Den lille OLED-skærm måler således 3,6″ (til sammenligning var skærmen på den allerførste iPhone 3,5″). Opløsningen er 1066 x 1056 pixel. (Foto: Peter Gotschalk)

På lydsiden lover Motorola Razr 40 Ultra Dolby Atmos og spatial sound.

Motorola Razr 40 Ultra
Ligesom Razr 2022 leveres Motorola Razr 40 Ultra med dobbeltkamera. Hhv. 12 Mp vidvinkel (f/1.5, 1.4 μm, OIS) og 13 Mp ultravidvinkel (f/2.2, 1.12μm) er det blevet til denne gang, mens selfiekameraet indbygget i den foldbare skærm er på 32 Mp. (Foto: Peter Gotschalk)

Pris og tilgængelighed

Motorola Razr 40 Ultra er tilgængelig nu i farverne Infinite Black, Glacier Blue og Viva Magenta. På det danske marked fås den i en konfiguration med 8 GB RAM og 256 GB indbygget lager, og den vejledende salgspris er 8.899 kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

3 kommentarer til “Første kig på Motorola Razr 40 Ultra”

 1. Mange steder bliver nævnt at de kommer med
  8 gb ram og 256 gb hukommelse
  Samt 12 gb ram og 512 gb hukommelse i ultra 40 udgave
  Kan da ikke se på deres eget hjemmeside i dk med 12 gb 512 gb 🤷
  Så den ned 12 gb får vi ikke glæde af i dk ?

  1. Peter Gotschalk

   Hejsa, Motorola har lanceret to udgaver af Razr 40 Ultra – nemlig med hhv. 8 GB RAM / 256 GB lager og 12 GB RAM / 512 GB lager – men ifølge vores oplysninger er det kun den lille model, der kommer på markedet i Danmark.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

EU-planer om chatkontrol udskudt på ubestemt tid

Billigere Galaxy Watch

Huaweis efterfølger vender tilbage

Nu er Gemini Nano til Pixel 8 klar

Var dét det hele, Apple?

Nu skal budgetmobiler være lækre

Apples årlige software-opdatering

Skærmlys er ikke så skadeligt for din søvn

Gemini-app'en på dansk

Samsungs smart-ure får kunstig intelligens

57 procent af Googles mobilkunder vil skifte

Rygte: iOS 18 får AI-genererede Emojis og ChatGPT-partnerskab

Scroll to Top