TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Flere nyheder fra Google

Hangouts videochat, Google+, Google Maps og Chrome.

forfatter
Publiceret 16/05/2013 - 15:51

Mange af lanceringerne på Google I/O handlede om at gøre livet lettere for udviklerne. Blandt andet skal det nu kunne lade sig gøre at skabe spil, som lader brugerne spille mod hinanden fra forskellige enheder. Og det skal blive lettere at betale med mobiltelefonen.

Google Play-butikken er blevet gjort nemmere at bruge, og man skal nu også kunne søge specifikt efter apps til tablet-computeren. I skrivende stund er der i alt blevet downloadet 48 milliarder apps til Android.

Man satser også på uddannelse. Ikke kun med hardware som billige Chromebooks og Nexus-tablets, men også med software. Google har således skabt en særlig kategori af godkendte uddannelses-apps, som man kan sortere efter emne og sværhedsgrad.

Efter Google I/O stod det dog klart, at satsningsområderne stadig er de klassiske Google-tjenester.

Hangouts fra Google+ bliver nu en egen tjeneste med egen app. Den kombinerer chatten fra Google+ Messenger med samtale-funktionen fra Google Talk og videosamtale fra det originale Hangouts. For at snakke Apple-sprog, så er der altså tale om en kombination af Facetime og iMessage. Sådan her virker det:

Den sociale tjeneste Google+ får hele 41 nye funktioner og forbedringer. Nyhedsstrømmen får nyt layout med flere kolonner, hvor forskellige indlæg får forskellige størrelse. Der sker også en masse med billeddelen. Blandt andet forsøger man nu automatisk at gætte, hvor et givent foto er taget ved at genkende vartegn, så billedet kan tagges. Brugeren kommer også til at kunne bearbejde billederne på forskellig vis. For eksempel vil man kunne sætte billeder, som er taget hurtigt efter hinanden, sammen til en animation.

Chrome til mobile enheder får samme muligheder som på en rigtig computer. Takket været WebGL kan vi altså se frem til betydeligt mere imponerende spil og lignende indhold direkte i den mobile webbrowser. Google demonstrerede i den sammenhæng det nye billedformat, WebP, som giver mindre filstørrelser end JPEG. Og videoformatet VP9, som bruger mindre båndbredde end H.264.

Google Maps får en helt ny brugerflade, hvor selve kortet kan bruge mere af skærmen, og diverse resultatet popper op i egne vinduer. En præsentation af det nye Google Maps kan du se her:

For dig som ikke orkede at se hele den tre en halv time lange præsentation i går aftes har The Verge sammenredigeret en version, der kun varer tre et halvt minut. Tak!

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend