Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Flere nyheder fra Google

Hangouts videochat, Google+, Google Maps og Chrome.

Skrevet af / 16/05/2013 - 15:51
Flere nyheder fra Google

Mange af lanceringerne på Google I/O handlede om at gøre livet lettere for udviklerne. Blandt andet skal det nu kunne lade sig gøre at skabe spil, som lader brugerne spille mod hinanden fra forskellige enheder. Og det skal blive lettere at betale med mobiltelefonen.

Google Play-butikken er blevet gjort nemmere at bruge, og man skal nu også kunne søge specifikt efter apps til tablet-computeren. I skrivende stund er der i alt blevet downloadet 48 milliarder apps til Android.

Man satser også på uddannelse. Ikke kun med hardware som billige Chromebooks og Nexus-tablets, men også med software. Google har således skabt en særlig kategori af godkendte uddannelses-apps, som man kan sortere efter emne og sværhedsgrad.

Efter Google I/O stod det dog klart, at satsningsområderne stadig er de klassiske Google-tjenester.

Hangouts fra Google+ bliver nu en egen tjeneste med egen app. Den kombinerer chatten fra Google+ Messenger med samtale-funktionen fra Google Talk og videosamtale fra det originale Hangouts. For at snakke Apple-sprog, så er der altså tale om en kombination af Facetime og iMessage. Sådan her virker det:

Den sociale tjeneste Google+ får hele 41 nye funktioner og forbedringer. Nyhedsstrømmen får nyt layout med flere kolonner, hvor forskellige indlæg får forskellige størrelse. Der sker også en masse med billeddelen. Blandt andet forsøger man nu automatisk at gætte, hvor et givent foto er taget ved at genkende vartegn, så billedet kan tagges. Brugeren kommer også til at kunne bearbejde billederne på forskellig vis. For eksempel vil man kunne sætte billeder, som er taget hurtigt efter hinanden, sammen til en animation.

Chrome til mobile enheder får samme muligheder som på en rigtig computer. Takket været WebGL kan vi altså se frem til betydeligt mere imponerende spil og lignende indhold direkte i den mobile webbrowser. Google demonstrerede i den sammenhæng det nye billedformat, WebP, som giver mindre filstørrelser end JPEG. Og videoformatet VP9, som bruger mindre båndbredde end H.264.

Google Maps får en helt ny brugerflade, hvor selve kortet kan bruge mere af skærmen, og diverse resultatet popper op i egne vinduer. En præsentation af det nye Google Maps kan du se her:

For dig som ikke orkede at se hele den tre en halv time lange præsentation i går aftes har The Verge sammenredigeret en version, der kun varer tre et halvt minut. Tak!

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top