Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Et armbånd, der holder øje med pengene

Du kan købe et armbånd, der tjekker dit blodtryk og et ur, der kan læse dine mails. Men hvad med et armbånd, der styrer din økonomi?

Skrevet af / 19/06/2014 - 12:00
Et armbånd, der holder øje med pengene

Wearables er både det nyeste og det næste nye sort. Og hvis du er med på noderne, har du allerede anskaffet et smartband, der kan aflæse dit blodtryk, puls og antallet af skridt, du hver dag går til bagen efter dougnuts. Men hvordan går det med dit økonomiske velbefindende? Sig ikke, at du har dine penge i noget så gammeldags som kreditkort eller smartphone, vel?

Artefact, som er et designstudio i Seattle, har et mere 2015-agtigt bud på finansielt overblik og ditto sikkerhed. Token er et digitalt armbånd, som kan rumme alle dine betalingstjenester i én enhed. Det eksisterer ganske vist kun som et koncept endnu, men indeholder en del fordele.

Glamour_C

Fire knapper på armbåndet kan bruges til henholdsvis betaling, overførsel, opkrævning og et smugkig på kontoen. Ud over tal i displayet kan en graf på armbåndet vise dig, om din “burn-rate” er for høj, dvs. om du bruger pengene hurtigere, end du kan tjene dem.

On-Arm-Retail-Setting-2-copy
Fester du hurtigere, end du kan optage nye lån? Pengearmbåndet kan vise dig sandheden i tal og grafer.

Betaling kan ske via Bluetooth eller i form af en QR-k0de, som kan vises på armbåndets skærm og scannes i butikken.

At have alle sine penge om håndleddet lyder umiddelbart usikkert, men du har efter al sandsynlighed hele kassebeholdningen i baglommen i forvejen i form af plastickort. Og i modsætning til kortene kan det digitale pengearmbånd sikres med pulsmåler, accelerometer og fingeraftrykslæser.

On-Arm-2up-Authentication
Armbåndet kan sikres med sensorer og fingeraftrykslæser.

Kilde: Wired

Læs også: Test af fem smarte armbånd

Læs også: CES 2015: De små gadgets bliver store

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top