TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Dét havde Nokia gang i

Finske Nokia lancerer Android-baseret tablet, Nokia N1.

forfatter
Publiceret 18/11/2014 - 16:18

I går spurgte vi os selv og læserne, hvad Nokia mon havde gang i, for firmaet havde på Twitter teaset, at man i dag ville lancere et nyt produkt på den finske teknologimesse Slush.

Nu har vi svaret, og ugens lottotal er en Android-baseret tablet!

Nokia N1 er første forbrugerelektronikprodukt fra den tidligere mobilgigant, efter at Nokia solgte hele sin mobildivision til Microsoft. Imidlertid betyder det ikke, at Nokia er hørt op med at eksistere. Firmaet er en af verdens største leverandører af netværksteknologi til teleoperatører, og nu har Nokia kort fortalt oprettet en ny mobildivision med en helt ny strategi.

Nokia N1 er en billig tablet baseret på nyeste Android-version Lollipop, og i første omgang vil den blive lanceret på det kinesiske marked før nytår i år. Herefter er det planen, at N1 skal lande i de europæiske butikker i det nye år.

Hele herligheden drives af en 64-bit Intel quad-core processor samt 2 gigabyte ram. Tabletten får 32 gigabyte lagerplads. Skærmen er på 7,9” og får en opløsning på 2048 x 1536 pixel, hvilket er samme opløsning som de større tablets iPad Air 2 og Google Nexus 9.

Nokia N1 måler 200,7 mm i højden, 138,6 mm i bredden og er 6,9 mm tyk. Den vejer 319 gram. Frontkameraet bliver på 5 MP, mens hovedkameraet får 8 MP og kan optage video i 1080p.

nokia_n1_perspectives_-_tablet_gesture

Oven på Android Lollipop lægger Nokia den egenudviklede og dynamiske brugerflade, Nokia Z Launcher, som bl.a. giver brugeren mulighed for at finde apps ved at tegne første bogstav af app’ens navn med fingeren på skærmen.

Nokia N1 kommer til at koste cirka 1.500 danske kroner.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend