Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

CES 2024: Rabbit R1 – Ny AI-assistent vækker begejstring

Selskabet Rabbit Inc. vakte opsigt på CES-messen i Las Vegas med Rabbit R1 - en helt ny type dedikeret AI-assistent.

Skrevet af / 12/01/2024 - 14:00
CES 2024: Rabbit R1 – Ny AI-assistent vækker begejstring

Den lille lommeenhed Rabbit R1 har fået meget opmærksomhed på dette års CES for sit innovative design og brug af kunstig intelligens.

Hvad er Rabbit R1?

Rabbit R1 er udviklet i samarbejde med svenske Teenage Engineering og er en kompakt håndholdt enhed, der kan udføre daglige opgaver for brugeren. Det kan være alt fra at bestille mad, få rejseinformation og købe varer på nettet. Målet er at forenkle hverdagen ved at overlade flere trivielle opgaver til kunstig intelligens.

Med en enkel tryk-og-hold-knap til stemmekommandoer, en touchskærm, et scroll-hjul og roterende kamera skal den lille gadget ved hjælp af kunstig intelligens (AI) blive vores nye følgesvend. Den kører sit eget operativsystem kaldet Rabbit OS, som er bygget på virksomhedens såkaldte “Large Action Model” (LAM).

Rabbit-R1-3-1024x768- enhanced
Kameraet på Rabbit R1 kan roteres 360 grader. Foto: Rabbit, Inc.

Wi-Fi og mobilnetværk

Den lille AI-assistent har både Wi-Fi og understøttelse af SIM-kort, en simpel 2,3 GHz-processor, 4 GB RAM og 128 GB lagerplads. Skærmen er 2,88 tommer, og kameraet kan roteres 360 grader.

Batterilevetiden er opgivet til én dag, hvilket nok er lige i underkanten. Vi havde gerne set, at den holdt i to dage.

Læs også Er Humane AI Pin et skridt mod en fremtid uden skærme? Humane AI Pin kan købes fra i dag i USA.

Er den for stor? Vil man bruge stemmen hele tiden?

Enheden ser ud til at ligge godt i hånden, men hvis den skal sidde på kroppen hele tiden, er den så ikke lidt vel stor? Og så er der selvfølgelig problemet med at gå og tale ind i en gadget hele tiden.

Sidstnævnte tror jeg sagtens, man kan vænne sig til. Jeg har i øjeblikket en diktafon kaldet Plaud til test. Det er en diktafon, som man kan bruge til at optage sine egne tanker, en telefonsamtale, et møde eller en forelæsning – og derefter bruge ChatGPT til at transskribere optagelsen til tekst og lave et resumé. Indtil videre synes jeg bestemt, at diktafonkonceptet er noget, der kan forenkle hverdagen. Især for en distræt person som mig selv.

For at blive ved Plaud er den på størrelse med et kreditkort og fungerer sammen med iPhone. Den dockes magnetisk på bagsiden med MagSafe og får både strøm og mikrofonadgang via telefonen. På den måde løber enheden ikke tør for strøm, før din telefon gør, og den er en meget mere elegant lommepartner.

Rabbit R1 – pris og tilgængelighed

Rabbit R1 kan meget vel vise sig at forenkle folks hverdag og er blot et eksempel på, at vi virkelig ikke aner, hvor kunstig intelligens vil føre os hen.

Rabbit R1 kan forudbestilles nu, og prisen er 199 dollars. USA får de første enheder i slutningen af marts, resten af os må vente til “senere i 2024”.

Mere info: rabbit.tech

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kæmpe læk afslører alt om ny topmobil

Ikke flere webapps på mobilens startskærm

Antallet af returneringer af Vision Pro stiger

Rekordhøj kundetilfredshed med Galaxy S24

Søvnapnø-alarm i Samsung Health

Populært smart-ur fra Huawei er nu grønt

Er det slut med Nokia?

Apple Vision Pro - Her er anmeldernes dom!

5G til alle!

Honors tynde foldemobil er på vej hertil

Store ændringer på vej til iOS, Safari og App Store - Fortnite kommer også tilbage!

Nej, Samsung Galaxy S22 får ikke nye AI-funktioner

0
Scroll to Top