Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Droner følger og filmer dig fra luften

Vær hovedperson i din egen film. Dronerne AirDog og Hexo+ til iOS følger dig automatisk og laver unikke luftfotos.

Skrevet af / 24/06/2014 - 12:00
Droner følger og filmer dig fra luften

Bare rolig. Det er hverken NSA eller PET, der er på sporet af dig. Disse droner følger dig kun, når du selv ønsker det.

Det er nemlig tale om næste generation af iOS-kompatible flyvende kameradroner, som lover at følge og filme brugerne fra lufte, helt på egen hånd (dvs. egen propel) og uden at skulle styres af brugeren selv.

Dette åbner for unikke muligheder. Lav et videoklip, hvor du selv er hovedpersonen, uden at du behøver at tænke på kameraet. Lav de sejeste skateboardtricks på gaden, eller film din egen koncert, hvis du er musiker. Lav et autdition-reel, hvor du demonstrerer dine evner som skuespiller. Eller lok pusheren på hjørnet i en fælde, hvor du skaffer det fældende videobevis (ok, jeg har nok set for meget “The Wire”). Alt bliver filmet fra luften af dronene AirDog og Hexo+.

Begge projekter er Kickstarter-kampagner, som bygger på folkefinansiering, og begge lover flyvning uden behov for aktiv fjernstyring. Dronene er altså væsentlig mere intelligente end for eksempel Parrot AR.Drone.

Hexo+
Selv om der er tre uger tilbage af Kickstarter-kampagnen, har Squadrone System Hexo+ allerede overskredet sit mål på USD 50.000 eftertrykkeligt. I skrivende stund har projektet opnået en finansiering på næsten USD 850.000!

Dronen bruger en iPhone-app, som viser en 3D-model af kameraets perspektiv. Ved hjælp af gesti kan brugere knibe og bestemme afstanden mellem dronen og mennesket, som skal filmes. iPhone-app’en kan derefter aktivere dronens flyverute, så at den kan flyve til en forud bestemt position og vente på, at personen begynder at bevæge sig. Dronen vil herefter følge og filme subjektet, og dermed skabe en unik fugleperspektivsvideo uden indgriben fra brugeren.

Hexo+ har en topfart på 70 km/t og batterikapacitet til at holde sig i luften i 15 minutter med et GoPro-kamera monteret.

Klik her for at se video, filmet med Hexo+

Hexo+ har indbygget GPS og sporer brugeren, som har iPhone med tilhørende app på sig. De to enheder kommunikerer med hinanden via MAVLink, som er en protokol, der typisk bruges til kommunikation mellem en basestation og ubemandede fartøjer. Dermed kan dronen følge og filme.

AirDog
AirDog følger på sin side brugeren via sit eget, dedikerede gadget, kaldet AirLeash (leash = hundesnor). Det er en lille, vandtæt sporingsenhed, som sender steddata og bevægelsesvektorer til dronen, som så laver de nødvendige beregninger for at følge og filme brugeren, som bærer AirLeash på sig.

iPhone-app’en til AirDog er dermed ikke en del af sporingen, som hos Hexo+, men bruges i stedet til at indstille afstand, højde og vinkel på det flyvende kamera. For, som de påpeger i kampagnevideoen, det er svært at bruge en iPhone fra et surfboard eller med skihandsker på. Brugere kan også lave forudprogrammerede flyveruter med app’en.

AirDog kan holde sig i luften i 10-20 minutter, afhængigt af flyvehastighed. Topfart er ca. 65 km/t.

AirDog har også passeret sit mål, som var sat til USD 200.000. I skrivende stund, hvor der er ca. en måned tilbage, har kampagnen rundet USD 350.000.

Kamera ikke medregnet
Ingen af dronerne har kamera monteret ved leveringen. Brugeren må selv anskaffe et actionvideokamera, og da gerne GoPro. Dronerne kommer nemlig begge med specialfremstillede monteringspladser til, som passer til GoPro-kameraerne. Begge droner kan klappes sammen for enkel transport.

Priser og tilgengelighed
Ingen af dronerne er billige. Hexo+, som er en hexakopter (6 propeller), vil koste USD 899 ved lanceringen i maj 2015, imens quadkopteren AirDog (4 propeller) får en pris på USD 1.500, når forsendelserne starter i november 2014. Forhåndsbestilling kan inden da ske til med rabat via Kickstarter.

Kickstarterkampagnerne:
Hexo+
AirDog

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top