Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Billige nyheder fra Nokia

Der kom ingen ny luksus-smartphone fra Nokia på årets store mobilmesse. I stedet satser finnerne på, at lavere priser kan friste forbrugerne.

Skrevet af / 25/02/2013 - 11:26
Billige nyheder fra Nokia

Klokken er 8:30 og op på scenen træder Stephen Elop, som nogenlunde på samme tid og sted for to år siden annoncerede, at Nokia fremover ville satse helhjertet på Microsofts mobile platform, Windows Phone.

Sidste år kom Nokia så for alvor ind i smartphone-krigen med den dyre topmodel, Nokia Lumia 920, og lillebroderen Lumia 820, som dog også hører til i den dyre ende.

Men nu er finnerne så klar med to billigere smartphones, som især skal konkurrere med de mange Android-modeller fra Samsung, som i øjeblikket sidder tungt på markedet for såkaldte midrange smartphones.

Nokias topchef, Stephen Elop, indledte pressemødet med en peptalk.
Nokias topchef, Stephen Elop, indledte pressemødet med en peptalk.

Nokias første lancering, som Stephen Elop efter en lille peptalk overlod til designchef Marko Ahtisaari, var Lumia 520, som kommer til Skandinavien i andet kvartal til en forventet udsalgspris på EUR 139 plus moms, hvilket oversat til danske priser bliver cirka 1.300 kroner. Telefonen bliver selvfølgelig baseret på Windows Phone 8 og kommer i et nyt ”pudedesign” (meget lig Windows Phone 8X fra HTC) og udskiftelige covers.

Nokia Lumia 520 får 4” IPS LCD touch-skærm med en opløsning på 800 x 480 pixels og såkaldt sensitive touch, hvilket indebærer, at den ligesom de øvrige Lumia-modeller kan betjenes for eksempel med vanter. Telefonen kommer med blot 8 GB lager, som dog kan udvides med op til yderligere 64 GB via microSD-kort. Se alle specifikationerne nederst i artiklen.

Nokias designchef, Marko Ahtisaari, præsenterer Lumia 520.
Nokias designchef, Marko Ahtisaari, præsenterer Lumia 520.

Til en lidt højere pris på EUR 249 plus moms svarende til cirka 2.400 danske kroner lancerede Nokia også Lumia 720, som kommer i et tyndt unibody-design, men alligevel med samme batteri som Lumia 920, hvilket muliggør trådløs opladning. Lumia 720 er desuden udstyret med et 6,7 MP med Carl Zeiss-linse og en blænde på f/1.9. Frontkameraet er designet til at kunne tage billeder i et bredere format, så man kan få plads til tre venner på selvportrættet. Telefonen kommer i butikkerne i løbet af andet kvartal, men en præcis dato er endnu ikke offentliggjort.

Her er telefonernes specifikationer:

Nokia Lumia 520
Operativsystem: Windows Phone 8
Processor: 1 GHz Dual Core Snapdragon
Skærm: 4” IPS LCD WVGA (800 x 480 pixels)
Hukommelse: 512 MB / 8 GB lager plus microSD-kort op til 64 GB
Batteri: 1430 mAh

Nokia Lumia 720
Operativsystem: Windows Phone 8
Processor: 1 GHz Dual Core Snapdragon
Skærm: 4.3” ClearBlack WVGA LCD, 2.25 D Gorilla Glass 2.0
Hukommelse: 512 MB / 8 GB lager plus microSD-kort op til 64 GB
Batteri: 2000 mAh (understøtter trådløs opladning)

Nokia Lumia 720
Nokia Lumia 720
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top