TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Billige nyheder fra Nokia

Der kom ingen ny luksus-smartphone fra Nokia på årets store mobilmesse. I stedet satser finnerne på, at lavere priser kan friste forbrugerne.

forfatter
Publiceret 25/02/2013 - 11:26

Klokken er 8:30 og op på scenen træder Stephen Elop, som nogenlunde på samme tid og sted for to år siden annoncerede, at Nokia fremover ville satse helhjertet på Microsofts mobile platform, Windows Phone.

Sidste år kom Nokia så for alvor ind i smartphone-krigen med den dyre topmodel, Nokia Lumia 920, og lillebroderen Lumia 820, som dog også hører til i den dyre ende.

Men nu er finnerne så klar med to billigere smartphones, som især skal konkurrere med de mange Android-modeller fra Samsung, som i øjeblikket sidder tungt på markedet for såkaldte midrange smartphones.

Nokias topchef, Stephen Elop, indledte pressemødet med en peptalk.
Nokias topchef, Stephen Elop, indledte pressemødet med en peptalk.

Nokias første lancering, som Stephen Elop efter en lille peptalk overlod til designchef Marko Ahtisaari, var Lumia 520, som kommer til Skandinavien i andet kvartal til en forventet udsalgspris på EUR 139 plus moms, hvilket oversat til danske priser bliver cirka 1.300 kroner. Telefonen bliver selvfølgelig baseret på Windows Phone 8 og kommer i et nyt ”pudedesign” (meget lig Windows Phone 8X fra HTC) og udskiftelige covers.

Nokia Lumia 520 får 4” IPS LCD touch-skærm med en opløsning på 800 x 480 pixels og såkaldt sensitive touch, hvilket indebærer, at den ligesom de øvrige Lumia-modeller kan betjenes for eksempel med vanter. Telefonen kommer med blot 8 GB lager, som dog kan udvides med op til yderligere 64 GB via microSD-kort. Se alle specifikationerne nederst i artiklen.

Nokias designchef, Marko Ahtisaari, præsenterer Lumia 520.
Nokias designchef, Marko Ahtisaari, præsenterer Lumia 520.

Til en lidt højere pris på EUR 249 plus moms svarende til cirka 2.400 danske kroner lancerede Nokia også Lumia 720, som kommer i et tyndt unibody-design, men alligevel med samme batteri som Lumia 920, hvilket muliggør trådløs opladning. Lumia 720 er desuden udstyret med et 6,7 MP med Carl Zeiss-linse og en blænde på f/1.9. Frontkameraet er designet til at kunne tage billeder i et bredere format, så man kan få plads til tre venner på selvportrættet. Telefonen kommer i butikkerne i løbet af andet kvartal, men en præcis dato er endnu ikke offentliggjort.

Her er telefonernes specifikationer:

Nokia Lumia 520
Operativsystem: Windows Phone 8
Processor: 1 GHz Dual Core Snapdragon
Skærm: 4” IPS LCD WVGA (800 x 480 pixels)
Hukommelse: 512 MB / 8 GB lager plus microSD-kort op til 64 GB
Batteri: 1430 mAh

Nokia Lumia 720
Operativsystem: Windows Phone 8
Processor: 1 GHz Dual Core Snapdragon
Skærm: 4.3” ClearBlack WVGA LCD, 2.25 D Gorilla Glass 2.0
Hukommelse: 512 MB / 8 GB lager plus microSD-kort op til 64 GB
Batteri: 2000 mAh (understøtter trådløs opladning)

Nokia Lumia 720
Nokia Lumia 720

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend