Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Bedre Motorola-mobiler til små penge

Vi var med til lanceringen af fem nye Motorola Moto G-mobiler med OLED-skærme og bedre kameraer – fra kun 1.500 kroner.

Skrevet af / 18/11/2021 - 17:21
Bedre Motorola-mobiler til små penge

Motorola oplyste ved gårsdagens lancering af deres nye mobiltelefoner, at de forventer at indtage tredjepladsen blandt de bedst sælgende mobilproducenter i Norden inden årets udgang. De mener altså, at de kan slå kinesiske lavprisproducenter som Xiaomi og OnePlus. Ambitiøst.

Sikkert er det, at mobilerne i de billigere prisklasser bliver stadig bedre. Og efter gårsdagens præsentation af fem nye smartphones i den prisgunstige Moto G-serie tyder meget på, at de dyre flagskibsmobilerne endelig er ved at blive irrelevante for mange brugere.

Moto G31 i farven Baby Blue. Fås også i Mineral Gray. Pris: 1.499 kroner. (Foto: Motorola)

Moto G31 – knivskarp skærm og højopløst kamera

For hvad siger du til en mobiltelefon med en 6,4 tommers knivskarp OLED-skærm med Full HD+ opløsning (2400 x 1800) og et 50 megapixel kamera til kun 1.500 kroner? Moto G31 har det hele, og kameraet har desuden 4x pixelbinding, hvor fire pixels samarbejder som én for at annullere støj i dårligt lys. Du får også både ultravidvinkel og makro med dybdesensor.

Derudover har G31 64 gigabyte lagerplads, som kan udvides med op til 1 terabyte hukommelseskort, og et stort batteri på 5000 mAh, der skal holde i 36 timer ved normal brug. Kommer til januar.

Moto G41, her i Pearl Gold. Fås også i Meteorite Black. Pris: 1.899 kroner. (Foto: Motorola)

Moto G41 – endnu bedre kamera

Hvis du vil have et endnu bedre kamera med optisk billedstabilisering, koster Moto G41 kun 400 kroner mere. Så får du også 128 gigabyte lagerplads og desuden understøttelse af 30 watt hurtigopladning.

Vi tror, de fleste vil sætte så meget pris på det, den giver oveni, at Moto G41 kan ende under en hel del juletræer, medmindre chipproblemerne spænder ben for tilgængeligheden, når telefonen kommer i salg fra den 6. december.

Moto G51 har 5G-internet og hurtig skærm til gaming. Her i Indigo Blue, men den fås også i Bright Silver. Pris: 1.999 kroner. (Foto: Motorola)

Moto G51 – gaming-mobil med 5G

Ønsker du dig en mobil til gaming, som samtidig har den hurtigst mulige netforbindelse med 5G, er Moto G51 måske det, du leder efter. Her er skærmstørrelsen steget til 6,8 tommer, med samme 2400 x 1080 opløsning som på de billigere modeller.

Skærmfrekvensen er fordoblet fra 60 til 120 Hz for bedre skarphed ved bevægelse. For at prisen ikke skal blive for høj, er skærmen dog af den almindelige LCD-type i stedet for OLED.

Processoren – Snapdragon 480 Pro – siges at være dobbelt så hurtig som på forgængeren Moto G50. Hvilket burde forbedre spiloplevelsen markant.

Kameraet er det samme som på Moto G31, altså et 50 megapixel hovedkamera med Quad Pixel pixelbinding og desuden ultravidvinkel og makro med dybdesensor. Den optiske billedstabilisering fra G41 får du ikke her.

Moto G51 koster 1.999 kroner og kommer i handlen den 6. december.

Med Moto G71, her i Neptune Green, satser Motorola på hastighed, både med hurtigere processor, mere hukommelse og 5G-internet. Og OLED-skærm. Fås også i farverne Arctic Blue og Iron Black. Pris: 2.299 kroner. (Foto: Motorola)

Moto G71 – når hastighed er vigtigt

Hvis du ikke er så vild med gaming, men gerne vil have en knivskarp OLED-skærm og bedre hastighed, end du får med Moto G41, så kan du tage et kig på Moto G71. Den tager over fra Moto 60s og har samme 60 Hz Full HD+ OLED-skærm som G31 og G41. Kameraet er det samme som på G31 og G51.

Forskellen er, at Moto G71 har hurtigere internet med 5G og desuden en hurtigere processor – Snapdragon 6375 – og mere hukommelse, nemlig 6 i stedet for 4 gigabyte RAM. Hvilket øger arbejdskapaciteten og dermed også hastigheden ved multitasking. Lagerpladsen er 128 gigabyte og kan udvides.

Moto G71 kommer til januar og er prissat til 2.299 kroner.

Motorola Moto G200 har en knivskarp 144 Hz OLED-skærm. Fås i farverne Stellar Blue (afbildet) og den lysere Glacier Blue. Pris: 3.699 kroner. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Moto G200 – ægte premium-mobil til budgetpris

Hvis du derimod vil have en telefon med gedigen premium-følelse og -funktionalitet, så erstatter Motorola nu deres Moto G100 med den nye Moto G200 (artikelbilledet). Med et mere raffineret design ser den klart mere premium-agtig ud end de billigere modeller.

Her sidder en endnu hurtigere processor – Snapdragon 888+ – og telefonen har selvfølgelig 5G for lynhurtig netforbindelse.

Skærmen er af OLED-typen og understøtter udvidet dynamisk område med HDR10, og størrelsen er øget til 6,8 tommer. Skærmfrekvensen er på hele 144 Hz, hvilket burde give maksimalt udbytte af actionspil.

Kameraet har en 108 megapixel sensor, det har også pixelbinding for bedre billeder i svagt lys og desuden 30 procent større pixels, som dermed er mere lysfølsomme.

Hovedkameraet på Motorola Moto G200 er på 108 megapixel. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Endnu hurtigere

Kameraet er 35 procent hurtigere og processoren 20 procent hurtigere end forgængeren, hvilket skal gøre Moto G200 ideel til gaming.

Telefonen har 8 gigabyte lynhurtig LPDDR5-RAM og 33 watt hurtigopladning, og understøtter desuden bedre lyd med Dolby Atmos samt Qualcomm Snapdragon Sound, som skal kunne pakke et højopløst 24 bit/96 kHz lydsignal i en aptX Adaptive lydcontainer via Bluetooth.

Og når du bruger den indbyggede mobilhøjttaler, bliver transienterne i musikken komprimeret, så du kan spille højere, uden at højttaleren går i stykker.

Motorola Moto G200 koster 3.699 kroner og kan købes fra den 6. december.

Læs også Tilnærmelsesvis en fuldtræffer Motorola Edge 20 Pro er på de vigtigste punkter markant bedre end sin forgænger. Og så koster den væsentlig mindre.

Lovende

Vi fik lov til at mærke på de nye mobiltelefoner og lege lidt med dem, og de føltes vel som mobiltelefoner flest. Men kvaliteten ser ud til at gå den rigtige vej i denne prisklasse, kameraerne fungerede godt ud fra, hvad vi så i normalt dagslys (stresstest må vi vende tilbage til), og især topmodellen G200 havde en glat, knivskarp og responsiv skærm.

Ingen af mobilerne understøtter trådløs opladning, men skidt-pyt. Det her virker lovende!

Mere info: motorola.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Apple Vision Pro-salget i USA er stort set "dødt"

Endelig Speedometer i Google Maps

Samsung slår nye og bedre folder med AI

Nye smart-ure fra Samsung fokuserer på sundhed og udendørsliv

Galaxy Ring kommer ikke til Danmark lige nu

Budgetmobil og billigt smart-ur fra CMF by Nothing

Google siger farvel til Samsung-chips

Galaxy Unpacked: Så dyr bliver Samsung Galaxy Ring

Galaxy Unpacked: Ny lækage afslører alt!

Rekordsalg af kommende iPhone takket være Apple Intelligence?

Galaxy Unpacked: Kæmpe læk af Samsung Galaxy Watch

De næste Google Pixel kommer 13. august

Scroll to Top