Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Apple Watch er mest nøjagtigt

Skiller sig ud med målinger af højere kvalitet.

Skrevet af / 17/10/2023 - 10:56
Apple Watch er mest nøjagtigt

Mange smart-ure har sensorer, der måler EKG, eller elektrokardiogram om man vil, men det har vist sig, at ikke alle er lige nøjagtige. Nu har universitetshospitalet i Basel i Schweiz testet, hvor nøjagtigt smartwatches måler EKG, og her er der ét smart-ur, der skiller sig ud.

I en artikel publiceret i Swiss Medical Weekly beskrives nøjagtigheden af smart-urenes måling af hjerterytme og visning af uregelmæssigheder som relativt ens, men Apple Watch skiller sig ud med bedre nøjagtighed og målinger af højere kvalitet.

Testen blev udført af medicinstuderende og ansatte kardiologer, og ud over Apple Watch testede de også nøjagtigheden på smart-ure som Fitbit Sense, KardiaMobile, Samsung Galaxy Watch og Withings ScanWatch. Deltagerne blev bedt om at vurdere kvaliteten og informationen fra SL-EKG på alle enheder.

Med Apple Watch 8 kan du nemt måle EKG. Bare husk, at det ikke erstatter et besøg hos lægen, hvis du føler dig utilpas. Men det er en god måde at få en indikation på. (Foto: Åsa Warme Hallén)

SL-EKG – Single Lead EKG – beskriver smart-urenes ene elektrode, som genererer et elektrokardiogram ud fra målingerne. Professionelle ekg-apparater har flere elektroder for at opnå bedre præcision i målingerne.

Testen konkluderer, at SL-EKG-målinger fra smart-ure kan være udfordrende at afkode. Det betyder altså mere, hvor grundigt man kan identificere uregelmæssigheder i hjerterytmen, end hvilket smart-ur man har – med andre ord afhænger meget af den kliniske ekspertise.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

1 kommentar til “Apple Watch er mest nøjagtigt”

  1. Hej måske man skulle prøve at tage Garmins ure med i de undersøgelser, så lander Apple på bundlinjen…

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

0
Lyd & Billede
Scroll to Top