Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Apple siges at tilbyde konkurrenter adgang til NFC

For at formilde EU har Apple angiveligt tilbudt at lade konkurrerende betalingsløsninger bruge iPhonens NFC.

Skrevet af / 14/12/2023 - 15:38
Apple siges at tilbyde konkurrenter adgang til NFC

For at foretage trådløse betalinger med din mobiltelefon, ”bippe” eller “tap to pay”, som det hedder på engelsk, bruger du Near Field Communication. På Android-mobiler bruges teknologien af alle mulige apps, f.eks. til parring med tilbehør. Men på iPhone er det kun Apple, der har adgang til NFC, som alene bruges til deres betalingsløsning Apple Pay.

(Illustration: DALL-E 3)

Som vi alle ved, bryder EU sig ikke om tanken om at udelukke konkurrenter. For halvandet år siden udsendte Europa-Kommissionen en officiel advarsel til Apple om, at modellen ses som en unfair konkurrencefordel. Kommissionen mener, at Apple misbruger sin dominerende position inden for mobile tegnebøger på iOS.

The European Commission has informed Apple of its preliminary view that it abused its dominant position in markets for mobile wallets on iOS devices. By limiting access to a standard technology used for contactless payments with mobile devices in stores (‘Near-Field Communication (NFC)’ or ‘tap and go’), Apple restricts competition in the mobile wallets market on iOS.

For at foregribe en kommende dom mod virksomheden siger kilder nu, at Apple har tilbudt EU at åbne sin NFC-chip for konkurrenter som Paypal og europæiske banker. I en rapport fra Reuters nævnes ikke noget mere specifikt, og af indlysende grunde kommenterer Apple ikke selv sådanne sager.

Kommissionen forventes nu at søge svar fra konkurrenter og forbrugerorganisationer i næste måned. Det er muligt, at næste års forventede dom i sagen kan blive aflyst. Det ville være en lettelse for Apple, da overtrædelser af EU’s antitrustlovgivning kan resultere i bøder på op til 10 procent af virksomhedens globale omsætning.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Xiaomi frigiver Flip-konkurrent

HMD Skyline er en uventet cool mobiltelefon

Google står selv bag kæmpe læk

Youtube finder den sang du nynner

Næste Sony-mobil kan mangle vigtig kamerafunktion

OnePlus klar til en kold sommer med varme produkter

Lækage om Google Pixel 9

Slut med eneret på Apple Pay

Flyt fotos fra Google til iCloud

Apple Vision Pro-salget i USA er stort set "dødt"

Endelig Speedometer i Google Maps

Samsung slår nye og bedre folder med AI

Scroll to Top