Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Apple præsenterer iOS 8

Apple demonstrerer holistisk tilgang til sundhed og hjemmet.

Skrevet af / 02/06/2014 - 22:29
Apple præsenterer iOS 8

På Worldwide Developer’s Conference i San Francisco, har Apple netop lanceret den næste version af sit mobile styresystem.

Mest interessant var det, at Apple er på vej med en app kaldet Health, der samler alle de oplysninger om dit helbred, som tidligere var spredt over flere forskellige apps. For eksempel kan man hente oplysninger om sin vægt fra den trådløse badevægt og pulsmålingen fra løbe-app’en, mens info om hvor godt man har sovet kommer fra det smarte armbånd. Man kan sågar dele sin sundhedsstatus med sin læge, så han kan reagere på værdier, der kræver behandling.

Health app

Apple har også arbejdet med virksomheder inden for intelligente hjem for at gøre det lettere at kontrollere mange ting fra det samme sted. I stedet for at have separate apps til kontrol af for eksempel lys og varme kan understøttede produkter nu håndteres fra Apples app. Det gør det også muligt at gruppere begivenheder og at styre diverse funktioner med stemmekommandoer. I fremtiden kan vi altså sige godnat til vores iPhone og lad den sørge for, at dørene er låst, lyset slukket og at varmen falder et par grader.

home-automation

Funktionaliteten i cloud-tjenesten iCloud udvides også, så man kan gemme og få adgang til alle typer af filer fra flere slags enheder. Den seneste version af dokumentet kan således redigeres både fra Mac, iPad, iPhone og sågar Windows-computere. Apple har også forbedret lagring af billeder og video, så det også er nemmere at finde og få adgang til dem fra alle sine enheder.

iPhone5s_iPadMini_PhotosMoments-PRINT

En anden velkommen tilføjelse til iOS er muligheden for, at medlemmerne af en familie kan få adgang til hinandens musik, film, bøger og apps. Samt at forældre kan godkende køb, som børnene ønsker at foretage med forældrenes kreditkort.

Skærmbillede 2014-06-02 kl. 20.13.45

Spotlight-søgninger henter nu resultater fra flere kilder, herunder App Store og iTunes, og notifikationerne har også fået en saltvandsindsprøjtning, så man for eksempel kan svare på meddelelser direkte fra låseskærmen.

Ellers er den vigtigste nyhed, at både iOS- og Mac OS-enheder nu arbejder bedre sammen. For eksempel vil man kunne fortsætte med at skrive en besked på sin Mac, som man begyndte på iPad’en.

Skærmbillede 2014-06-02 kl. 19.37.57

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbage!

Klogere og stærkere - samme kamera

iPad Pro får to OLED-paneler

Ny iPad Air fås i to størrelser

Nothings designkonkurrence er afsluttet

Sov du over dig i morges? Apple indrømmer, at det var deres skyld!

Tag en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMD's egne mobiler

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Lyd & Billede
Scroll to Top