Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Apple-maskine solgt for 2,2 millioner

Et originalt Apple I hovedkort indkasserede over 2,2 millioner kroner på auktion.

Skrevet af / 18/06/2012 - 10:27
Apple-maskine solgt for 2,2 millioner

Det var auktionshuset Sotheby´s som fredag lod flere historiske Apple-genstande komme under hammeren. Blandt genstandene var et fungerende eksemplar af selskabets første Apple I hovedkort fra 1976 og et håndskrevet brev fra Apples grundlægger Steve Jobs, mens han arbejdede hos Atari.

Hovedkortet havde en forventet salgsværdi på omkring 120-180.000 dollar, men da auktionen var ovre, havde prisen fordoblet sig til hele 374.500 dollar, eller omkring 2,2 millioner kroner. Den anonyme køber bød via telefon mod flere andre ivrige budgivere, som alle ville sikre sig et stykke Apple-historie.Apples første computer, Apple Computer I, blev kun lavet i 200 eksemplarer, og denne udgave antages at være 1 af 6 fungerende i dag. Hovedkortet blev lavet af Apple-medgrundlægger Steve Wozniak og blev solgt til venner og kolleger. Det var et rent hovedkort uden kabinet, skærm, tastatur eller strømforsyning. Alt andet var det op til hver enkelt køber at lave, noget som resulterede i mange interessante indpakninger til computeren.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top