Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

iPad-versioner af Final Cut Pro og Logic Pro fra Apple

Apples professionelle software til musikproduktion og videoredigering bliver mere mobil end nogensinde.

Skrevet af / 13/05/2023 - 00:49
iPad-versioner af Final Cut Pro og Logic Pro fra Apple

Hvor musikere og videoredaktører tidligere skulle sidde derhjemme eller slæbe rundt på deres Macbook, har de nu mulighed for at blive mere mobile. De populære Final Cut Pro og Logic Pro vil snart være tilgængelige i iPad-versioner. En forudsætning for, at det kan lade sig gøre, er naturligvis de nye M1-chips. Men Apple har også været nødt til at lave grænsefladerne om, så de fungerer med touchbetjening, eller endnu bedre med en Apple Pencil.

Vi er glade for at kunne introducere Final Cut Pro og Logic Pro til iPad, som giver skabere mulighed for at udfolde deres kreativitet på nye måder og endnu flere steder,” udtaler Bob Borchers, Apples Vice President for Worldwide Product Marketing. “Med et effektivt sæt intuitive værktøjer, der er udviklet til iPads bærbarhed, ydeevne og touch-oplevelse, udgør Final Cut Pro og Logic Pro det ultimative mobile studie.”

Final Cut Pro til iPad

Ideen er, at du skal kunne bruge din ekstremt mobile tablet til at filme, redigere, færdiggøre og dele, uden at skulle behøve computeren på noget tidspunkt.

Videoredigering på farten (Foto: Apple)

For at opnå dette, har Final Cut Pro fået et nyt touchskærm-interface, men det er endnu nemmere med en Apple Pencil og endnu hurtigere endnu, hvis du tilslutter et Magic Keyboard til iPad’en.

App’en har en professionel kameratilstand, hvor du får endnu mere kontrol, med mulighed for automatisk at synkronisere videoklip og redigere dem sammen, og hvor du kan ændre kameravinklen med et enkelt tryk. AI og maskinlæring gør opgaver som at udskifte baggrunden uden greenscreen, eller fjerne baggrundsstøjen, nemmere. Du får også et bibliotek med grafik, effekter, baggrunde og lyde.

Final Cut Pro med touchscreen-brugerflade, eller Apple Pencil (Foto: Apple)

Final Cut Pro til iPad udkommer den 23. maj, og koster 39 kr. om måneden, eller 390 kr. for et år (en måneds prøveperiode er inkluderet). Der kræves en iPad med M1-chippen og iOS 16.4 eller nyere, for at køre app’en.

Læs mere hos Apple.

Logic Pro til iPad

Med iPad-versionen af ​​Logic Pro skulle du ifølge Apple kunne skabe musik på et professionelt niveau, uanset hvor du er, ved hjælp af app’ens værktøjer til at skrive sange, skabe beats, optage, redigere og mixe.

Videoredigering med flere kameraer på iPad (Foto: Apple)

En ny lydbrowser bruger dynamisk filtrering til at finde den rigtige lyd med alle Instrument Plugins, Audio Plugins, Preset Plugins, Samples og Loops på ét sted. Du får over hundrede instrumenter og effektfiltre. Producere kan klippe og vende samples, programmere beats og baslinjer, og skabe brugerdefinerede trommesæt. Med et fuldt udstyret mixerbord med kanaler, volumen-kontroller, panorerings-kontroller, stik, send-kontroller og automatisering, burde du være i stand til at skabe et professionelt mix direkte og udelukkende på din iPad.

Du kan redigere både lyd- og videoeffekter, overgange, baggrunde og lydspor. (Foto: Apple)

Logic Pro til iPad udkommer også den 23. maj, til en pris af 39 kr. om måneden, eller 390 kr. for et år (en måneds prøveperiode er inkluderet). En iPad med A12 Bionic-chippen og iOS 16.4 eller nyere er påkrævet for at køre app’en.

Læs mere hos Apple.

Læs også:

Apple iPad Pro 12,9”

En ren tablet-Superman

Apples største tablet er smartere, mere kompakt, mere moderne og næsten unødvendigt hurtig.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billigere Galaxy Watch

Huaweis efterfølger vender tilbage

Nu er Gemini Nano til Pixel 8 klar

Var dét det hele, Apple?

Nu skal budgetmobiler være lækre

Apples årlige software-opdatering

Skærmlys er ikke så skadeligt for din søvn

Gemini-app'en på dansk

Samsungs smart-ure får kunstig intelligens

57 procent af Googles mobilkunder vil skifte

Rygte: iOS 18 får AI-genererede Emojis og ChatGPT-partnerskab

Med M4-chippen begynder Apples slutspurt i AI-kapløbet

Scroll to Top