Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Amazons debuttelefon har 3D-skærm

Amazon Fire Phone er ikke bare den første telefon fra internetsupermarkedet Amazon, den har også brillefri 3D og billedgenkendelse.

Skrevet af / 19/06/2014 - 12:44
Amazons debuttelefon har 3D-skærm

Mobilmarkedet er benhårdt, så når der dukker nye mobilproducenter op, bliver de modtaget med alt fra mild skepsis til overbærende medlidenhed. Men når det gælder den seneste debutant, er forventningerne imidlertid tårnhøje. Der står nemlig Amazon på svøbet. Og det plejer at betyde interessant hardware til lav pris. Og Amazon plejer at blive ved, indtil det lykkes at erobre førerpladsen på markedet.

Amazon er for os mest kendt som en internetboghandel, men på det amerikanske marked kan man købe et langt større udvalgt af varer, herunder især elektronik. Firmaet har de senere år haft stor succes med Kindle e-boglæseren og Kindle Fire-tabletten. Senest har de lanceret tv-boksen Fire TV, og nu har de sat kronen på værket med en smartphone, som har fået navnet Fire Phone.

Amazon-chef og grundlægger Jeff Bezos kunne i går fremvise firmaets debut på mobilmarkedet. Der er tale om en 4,7″-telefon med en HD-opløsning og 2,2 GHz quad-core processor, 2GB ram og 32 eller 64 GB lager. De tekniske data ligger dermed på linie med de fleste bedre smartphones, uden at vi er oppe i den absolutte topklasse.

Platform for Amazon-tjenester
Men Fire Phone skal ikke så meget være en praletelefon, som en platform for Amazons andre tjenester. Telefonen har – naturligvis – let adgang til Amazons kæmpemæssige katalog af bøger, film, musik. Køber man et luksusabonnement, får man således ubegrænset streaming af film og tv-shows med i prisen.

amazon-fire-phone-1
Funktionen “Firefly” kan genkende 100 millioner ting fra virkeligheden. Ting, som kan købes hos Amazon.

“Hvad koster den der?”
En anden feature er Firefly, som bedst kan beskrives som peg-og-klik-billedgenkendelse af den virkelige verden. Ved hjælp af kameraet og telefonens Firefly-knap kan man indlæse telefonnumre, mail- og webadresser, QR-koder og stregkoder. Firefly kan også genkende sange, tv-serier, film, og magasiner. På nuværende tidspunkt skulle Firefly være i stand til at genkende over 100 millioner emner bare ved at pege på dem. Og alle 100.000.000 kan naturligvis lynhurtigt bestilles fra Amazon!

amazon-fire-phone-hardware
Fire små kameraer i skærmens hjørner følger brugerens ansigtsbevægelser, og justerer perspektivet derefter for at give en illusion af 3D.

Fire kameraer følger dit blik
Det teknisk mest spændende ved Fire Phone er Dynamic Perspective, som giver brillefri 3D. Fire små kameraer, placeret i hvert sit hjørne af skærmen, registrerer brugerens ansigtsplacering, og justerer perspektivet på skærmen derefter, så man får en illusion af 3D i kort og spil. Det virker endda i mørke, takket være fire infrarøde lysdioder.

Pris og (u)tilgængelighed
Amazon Fire Phone blev lanceret onsdag, og prisen er 199$ for 32 GB-udgaven og 299$ for 64-versionen (svarende til henholdsvis 1.1000 kr og 1.600 kr). Desværre kan der – i bedste fald – komme til at gå lang tid, før vi ser Fire Phone på skandinaviske butikshylder.

På nuværende tidspunkt sælges telefonen kun i USA via teleselskabet AT&T, og da den er sammenkædet med Amazons tjenester, hvoraf kun nogle er tilgængelige her, er det ikke en simpel sag at overføre den til danske forhold. Men det er afgjort en tekniske spændende mobil, som sikkert vil inspirere konkurrenterne til nye måder at tjene penge på mobilkunderne.

Fakta

  • Skærm: 4,7″ IPS, 1.280 x 720 pixels, Gorilla Glass
  • CPU: Snapdragon 800, quad-core 2,2 GHz
  • GPU: Adreno 330
  • Styresystem: Amazon Fire OS 3.5
  • Hukommelse: 2 GB RAM / 32 eller 64 GB lager
  • Kamera: 13 Mp f/2.0 m. optisk billedstabilisering bag/ 2,1 Mp front
  • Batteri: 2.400 mAh

Kilder: TechRadar, Dvice.com

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top