Alle gode gange tre

Efter Galaxy Fold og Galaxy Z Flip er Samsung nu klar med Galaxy Z Fold 2.
Annonce
Annonce
forfatter

Samsungs nyeste foldbare mobil er efterfølgeren til den første Galaxy Fold, der kom på markedet sidste år efter en længere forsinkelse.

Som vi skrev i vores test, så led den første Galaxy Fold en smule under, at den kom cirka et halvt år for sent på markedet, og desuden virkede den foldbare skærm en smule skrøbelig.

Galaxy Z Fold 2’s foldbare skærm måler 7,6″. Den kommer i 22.5:18-format med 120 Hz dynamisk opdateringsfrekvens. (Foto: Peter Gotschalk)

Det med skærmen havde Samsung fået styr på med Galaxy Z Flip, og det er da også samme type skærm – fremstillet af såkaldt Ultra Thin Glass, en slags glaslegering med et tyndt lag plastic som beskyttende lag og fleksibelt glas underneden – som har fundet vej til Samsung Galaxy Z Fold 2.

Den er samtidig mærkbart mere robust end sin forgænger, og det er ikke bare et udsagn sakset fra Samsungs eget pressemateriale. I forbindelse med en præsentation af produktet med en produkttræner fra Samsung, fik vi nogle minutter til at afprøve den nye foldbare smartphone i praksis, og den langt mere solide og robuste konstruktion bemærker man med det samme, man har mobilen i hænderne.

Samsung Galaxy Z Fold 2 kan stå i en valgfri vinkel, og den såkaldte sweeper-teknologi forhindrer støv og snavs i at komme ind i hængslerne. (Foto: Peter Gotschalk)

Der er også et par andre væsentlige designforskelle på den gamle Galaxy Fold og den nye Galaxy Z Fold 2.

For det første er selfie-kameraet på den store, primære skærm ikke længere separat placeret i det store udsnit, som skæmmede den tidligere Galaxy Fold. I stedet er kameraet nu synligt gennem et udstanset hul i skærmen. Det betyder bl.a., at den foldbare skærm har fået vokseværk, så den nu måler 7,6″. Til sammenligning måtte den første Galaxy Fold “nøjes” med en foldbar skærm på 7,3″.

Den foldbare mobil kommer i farverne Mystick Bronze og Mystic Black, men man kan tilkøbe hængsler i farverne Metallic Silver, Metallic Gold, Metallic Red eller Metallic Blue. Den originale hængsel kan så udskiftes med et nyt i en anden farve, så man på den måde kan sætte sit personlige præg på sin Galaxy Z Fold 2. (Foto: Peter Gotschalk)

For det andet har Samsung ændret på hængslet, der forbinder de to halvdele af den foldbare mobil. Samsung Galaxy Z Fold 2 får således et helt nyt hængsel, hvor selve hængselområdet er indbygget i et formtilpasset cylindrisk hus.

“I udviklingen af Samsung Galaxy Z Fold 2 har vi lyttet nøje til brugernes feedback på forgængeren, Galaxy Fold, for at forbedre telefonens hardware og samtidig skabe en endnu bedre brugeroplevelse. Derudover samarbejder vi blandt andre med Microsoft og Google om udviklingen af de foldbare telefoner, så alt fra Office-pakke til Android-apps er tilpasset specifikt til telefonen. Vi er meget stolte af Galaxy Z Fold 2,” siger Claus Holm, Director for IM & Country Manager i Samsung Danmark, om den nye smartphone.

Forbedret konfiguration

Den bedre brugeroplevelse skal en større frontskærm og en forbedret processor bl.a. stå for.

Den oprindelige Galaxy Fold havde en lille, amputeret frontskærm på 4,6″, der kun kunne bruges til de mest enkle funktioner. Men den nye Galaxy Z Fold 2 kommer med en frontskærm på hele 6,2″, som nok er smal, men alligevel har plads nok til, at man kan bruge den foldbare smartphone som en almindelig mobil uden at folde den ud.

Og hvor Samsung Galaxy Fold som nævnt led en smule under, at den kom på markedet med en “forældet” processor, så er Galaxy Z Fold 2 blevet udstyret med den pt. hurtigste processor på markedet: Snapdragon 865+ med 5G. Desuden har den foldbare skærm samme dynamiske 120 Hz opdateringsfrekvens som Samsung Galaxy Note 20 Ultra. Så bliver det ikke meget bedre.

Samsung Care+, som gælder i et år, følger gratis med ved køb af Galaxy Z Fold 2. Forsikringen indbefatter bl.a. én udskiftning af den foldbare skærm, dog med en selvrisiko på 969 kroner. (Foto: Peter Gotschalk)

Pris og tilgængelighed

Dyrere bliver det til gengæld heller ikke. Præcis som sin forgænger koster Galaxy Z Flip 2 spidsen af en jetjager. Således vil prislappen lyde på hele 15.799 kroner, når den foldbare mobil kommer til salg i butikkerne den 18. september i farverne Mystic Bronze og Mystic Black.

Specifikationer

Operativsystem: Android 10
Skærm: 7,6″ Dynamic AMOLED 120 Hz (2208 x 1768) (primær) / 6,2” S-AMOLED, HD+ (2260 x 816) (front)
Processor: Snapdragon 865+ 7nm 64 bit octa-core
Hukommelse: 12 GB RAM / 256 GB lager (UFS 3.1)
Kameraer: 12 MP f/2.2 (123°) + 12 MP f/1.8 + 12 MP f/2.4 OIS + 2x optisk zoom (primært) / 10 MP f/2.2 (front) / 10 MP f/2.2 (cover)
Trådløst: 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, NFC, GPS, GLONASS, Galileo
Mål og vægt: 159,2 x 128,2 x 6,9 mm / 282 g
Batteri: 4500 mAh

/ registrér dig for at læse denne artikel gratis

Jeg accepterer Lyd & Billedes Vilkår og betingelser. Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve og information. Dette kommer kun et par gange om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Bekræft venligst inden tilmelding

Fortsæt med Google

eller tilmeld dig via e-mail

Glemt adgangskode? Indtast venligst din e-mailadresse. Du vil modtage en mail med et link til at lave en ny adgangskode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Udviklingsredaktør og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Annonce
Annonce

Læs også

Tidligere medarbejdere beskylder Huawei for diskrimination og for at blande sig i deres privatliv.
Ni nye kinesiske techfirmaer er nu blokeret i forhold til amerikanske investorer.
Ligesom sidste år kommer dette års Samsung Galaxy S-serie i tre forskellige udgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Samsung har netop inviteret medierne til årets første Galaxy Unpacked-præsentation.
Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Får øget rækkevidde og bedre plads.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Gør dig klar til endnu hurtigere trådløst internet: Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første router med Wi-Fi 6E!
I dag indsættes Joe Biden som USA’s 46. præsident, og amerikanerne, verdenen og den frie presse kan lægge et fire år langt mareridt bag sig.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Streaming-giganten har sikret sig Gal Gadots næste film.
Under CES 2021 viste Razer en gaming-stol frem med udrullelig OLED-skærm! Mon den også kan give massage?
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
De mest eksklusive surround-processorer fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får langt om længe sidste skrig inden for videokort. Bl.a. med 8K.