Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Acer er klar til Windows 8

Den største pc-producent på det danske marked har taget Windows 8 til sig med kyshånd og er klar med en række, nye produkter straks efter lanceringen af det nye operativsystem i slutningen af oktober.

Skrevet af / 11/10/2012 - 12:13
Acer er klar til Windows 8

Alle Acers eksisterende produkter vil fra og med den 26. oktober udelukkende blive solgt med Windows 8, men derudover har pc-producenten fra Taiwan også en række nye Windows 8-produkter på bedding, lærte den danske it-presse i dag ved et pressemøde på Hotel Skt. Petri i det indre København.

Fælles for alle de nye produkter? Touch-funktionalitet!

Især på markedet for ultrabooks står Acer stærkt i Danmark, og den trend agter taiwaneserne med at fortsætte med den kommende ultrabook, Acer Aspire S7, som kommer i to størrelser på henholdsvis 11,6” og 13,3”.

Det bliver andet end størrelsen, der kommer til at adskille de to modeller. 13,3”-udgaven leveres nemlig med en front fremstillet af gorilla glas, mens 11,6”-modellen kommer med et unibody-chassis fremstillet af aluminium. Fælles for dem begge er noget, Acer kalder Twin Air cooling, som dækker over, at man bruger to blæsere til at afkøle maskinen. Den ene blæser sørger for at hive kold luft ind i maskinen, mens den anden blæser puster den varme luft ud igen.

Herudover har begge Aspire S7-modeller naturligvis Windows 8 til fælles, og Acer har omfavnet de nye touch-muligheder i Microsofts kommende operativsystem og givet begge ultrabooks 10 punkt multitouch-funktionalitet. Det giver en helt anden brugeroplevelse med Windows, end brugerne er vant til, fortæller Acer Danmarks administrerende direktør, Peter Kristensen, men understreger, at selvom der er mange Windows 8-baserede hybridprodukter på vej ud på markedet, så er han overbevist om, at touch-mulighederne falde i god jord hos kunderne.

Tablets med fuld Windows-funktionalitet
Touch-muligheder finder man naturligvis også på Acer Iconia W510, en kommende tablet-computer også baseret på Windows 8. Selvom Microsoft samtidig med det Intel-baserede Windows 8 også lancerer et ARM-baseret Windows RT særligt beregnet til tablet-computere, så prioriterer Acer Windows 8 højere – også på tablet-platformen – fordi Windows 8 i modsætning til RT giver brugerne fuld Windows-funktionalitet på deres tablet – inklusive programmer som Office-pakken.Windows RT understøtter ikke de sædvanlige Windows-programmer, understreger produktchef Frederik Kihl, og der mangler stadig mange apps i det lukkede ARM-univers på Windows Store, siger han.

Microsoft har tidligere prøvet og fejlet med en strategi om at tilbyde fuld Windows-funktionalitet på tablet-formatet, men det kommer ikke til at ske denne gang, mener Frederik Kihl. Forskellen er touch-mulighederne i Windows 8.

Acer Iconia W510 leveres med en Full HD-skærm på 10,1” og en Intel Atom-processor. Tablet-computeren kan køre Windows 8 i en 32 bit-version og fås i to udgaver – én med 32 GB hukommelse og én med 64 GB, hvilket uanset hvad kan udvides med yderligere 32 GB via microSD. Denne tablet leveres desuden med tastatur-dock, som følger gratis med, når man køber produktet. Uden dock har Iconia W510 en batterilevetid på 9 timer, mens tastaturet ligger 9 timer til regnestykket og fordobler den totale batterilevetid til 18 timer.

Pris og tilgængelighed
Acer Aspire S7 i 13,3”-udgaven kommer til at koste cirka 11.000 kroner og bør være på gaden samme dag som Windows 8 officielt lanceres til forbrugerne, altså den 26. oktober.

Acer Aspire S7 i 11,6”-udgaven koster 1.000 kroner mindre, altså cirka 10.000 kroner, og lander i butikkerne i starten af november.

Det samme gør Acer Iconia W510, som kommer til at have en cirkapris på 4.500 kroner.

www.acer.dk

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

Samsung klar med nye prisbillige mobiler

Professionel lagring til mobilvideo

Polestar-mobil er på vej

Apple tillader alligevel webapps

Budgetmobil fra Nothing

Nye funktioner til Pixel-enheder

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 præsenteret i Barcelona

0
Scroll to Top