TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Acer er klar til Windows 8

Den største pc-producent på det danske marked har taget Windows 8 til sig med kyshånd og er klar med en række, nye produkter straks efter lanceringen af det nye operativsystem i slutningen af oktober.

forfatter
Publiceret 11/10/2012 - 12:13

Alle Acers eksisterende produkter vil fra og med den 26. oktober udelukkende blive solgt med Windows 8, men derudover har pc-producenten fra Taiwan også en række nye Windows 8-produkter på bedding, lærte den danske it-presse i dag ved et pressemøde på Hotel Skt. Petri i det indre København.

Fælles for alle de nye produkter? Touch-funktionalitet!

Især på markedet for ultrabooks står Acer stærkt i Danmark, og den trend agter taiwaneserne med at fortsætte med den kommende ultrabook, Acer Aspire S7, som kommer i to størrelser på henholdsvis 11,6” og 13,3”.

Det bliver andet end størrelsen, der kommer til at adskille de to modeller. 13,3”-udgaven leveres nemlig med en front fremstillet af gorilla glas, mens 11,6”-modellen kommer med et unibody-chassis fremstillet af aluminium. Fælles for dem begge er noget, Acer kalder Twin Air cooling, som dækker over, at man bruger to blæsere til at afkøle maskinen. Den ene blæser sørger for at hive kold luft ind i maskinen, mens den anden blæser puster den varme luft ud igen.

Herudover har begge Aspire S7-modeller naturligvis Windows 8 til fælles, og Acer har omfavnet de nye touch-muligheder i Microsofts kommende operativsystem og givet begge ultrabooks 10 punkt multitouch-funktionalitet. Det giver en helt anden brugeroplevelse med Windows, end brugerne er vant til, fortæller Acer Danmarks administrerende direktør, Peter Kristensen, men understreger, at selvom der er mange Windows 8-baserede hybridprodukter på vej ud på markedet, så er han overbevist om, at touch-mulighederne falde i god jord hos kunderne.

Tablets med fuld Windows-funktionalitet
Touch-muligheder finder man naturligvis også på Acer Iconia W510, en kommende tablet-computer også baseret på Windows 8. Selvom Microsoft samtidig med det Intel-baserede Windows 8 også lancerer et ARM-baseret Windows RT særligt beregnet til tablet-computere, så prioriterer Acer Windows 8 højere – også på tablet-platformen – fordi Windows 8 i modsætning til RT giver brugerne fuld Windows-funktionalitet på deres tablet – inklusive programmer som Office-pakken.Windows RT understøtter ikke de sædvanlige Windows-programmer, understreger produktchef Frederik Kihl, og der mangler stadig mange apps i det lukkede ARM-univers på Windows Store, siger han.

Microsoft har tidligere prøvet og fejlet med en strategi om at tilbyde fuld Windows-funktionalitet på tablet-formatet, men det kommer ikke til at ske denne gang, mener Frederik Kihl. Forskellen er touch-mulighederne i Windows 8.

Acer Iconia W510 leveres med en Full HD-skærm på 10,1” og en Intel Atom-processor. Tablet-computeren kan køre Windows 8 i en 32 bit-version og fås i to udgaver – én med 32 GB hukommelse og én med 64 GB, hvilket uanset hvad kan udvides med yderligere 32 GB via microSD. Denne tablet leveres desuden med tastatur-dock, som følger gratis med, når man køber produktet. Uden dock har Iconia W510 en batterilevetid på 9 timer, mens tastaturet ligger 9 timer til regnestykket og fordobler den totale batterilevetid til 18 timer.

Pris og tilgængelighed
Acer Aspire S7 i 13,3”-udgaven kommer til at koste cirka 11.000 kroner og bør være på gaden samme dag som Windows 8 officielt lanceres til forbrugerne, altså den 26. oktober.

Acer Aspire S7 i 11,6”-udgaven koster 1.000 kroner mindre, altså cirka 10.000 kroner, og lander i butikkerne i starten af november.

Det samme gør Acer Iconia W510, som kommer til at have en cirkapris på 4.500 kroner.

www.acer.dk

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend