Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Vi har testet de nye iPhone-modeller

Det her er vore første indtryk efter at have anvendt iPhone 5C og 5S i dag.

Skrevet af / 25/10/2013 - 18:59
Vi har testet de nye iPhone-modeller

iPhone 5S

Udseendemæssigt er der ikke meget, der adskiller iPhone 5S fra forgængeren. Det skulle lige være metalringen omkring Home-knappen og det, at der sidder to LED’s ved siden af kameraet i stedet for en. Og så den store kosmetiske forskel, at man man nu kan få bagsiden i grå samt i champagnegylden. Hvad angår kvalitetsindtrykket, fremtræder iPhone 5S som forgængeren. Det vil sige sige i en klasse, som ikke ses højere noget sted.

SAMSUNG CSC

iphone-5s-geekbench

Under motorhjelmen finder vi den nye hurtige A7-processor, og arkitekturen er opgraderet til 64-bits. Det spiller ingen større rolle for hukommelseshåndteringen, men opgraderingen kan få indflydelse på kommende apps, som kan drage nytte af det. I praksis er der en god hastighedsforbedring, sammenlignet med iPhone 5. Geekbench, som vi bruger til at måle den rå regnekraft, viste 2241, hvilket er en forbedring på 37 procent i forhold til iPhone 5. Og Antutu 3D rating, som måler styrken på spil, viser en 12% forbedring. I Browsermark som måler kræfterne i browseren, fik vi en ny rekord at se med 3441 (+30%).  Og en pæn forøgelse i forhold til den tidligere rekordindehaver LG G2 på 3132.

SAMSUNG CSC

Kameraet har ikke blot fået nye linser, men også en bedre og 15% større sensor. Heldigvis har Apple modstået fristelsen til at forøge opløsningen, men beholdt de 8 megapixels. Det betyder større billedpunkter (1,5 µm) og mere lys. Og resultatet er lysere billeder med mindre støj, når man fotograferer under dårlige lysforhold.

IMG_1815
Billede taget i dårligt lys med iPhone 5
IMG_0006
Billede taget i dårligt lys med iPone 5S

iPhone 5S har også billedstabilisering, hvilket opnås ved at at tage fire hurtige billeder og derefter kombinere dem for minimere uskarpheden. Man kan også optage hurtige billedsekvenser med 10 billeder i sekundet, enten for at finde det bedste billede eller for at fange bevægelige objekter. Kameret har desuden to forskelligt farvede LED-blitzer, hvilket gør det muligt at variere farvetemperaturen og derigennem kompensere for kold indendørsbelysning.

Konklusion
PÅ trods af at iPhone 5S ligner sin forgænger til forveksling, er næsten alt andet end skærmen opgraderet Den er hurtigere, har bedre kamera, flere 4G-frekvenser, samt den praktiske fingeraftrykslæser. Det gør 5S til en anbefalelsesværdig opgradering for ejere af iPhone 5. Og en indlysende for alle med ældre modeller.

 

iPhone 5C

Med 5C-modellen er man gået fra et design i metal og glas og tilbage til plast som i iPhone 3. Der gemmer sig dog en metalramme under skallen, hvilket giver et mere stabilt indtryk. Plasticagtigheden er faktisk minimal.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Under skallen er der ikke sket meget siden iPhone 5. Processoren er den samme, nemlig Apple A6, det samme gælder arkitekturen. Dette bekræftes af vores målinger.

geekbench-iphone-5c.

Ratingen i Geekbench gav 1648, hvilket er næsten præcis det samme som den gamle iPhone 5. I Antutu 3D får vi resultatet 11640, som er nogle få procent fra iPhone 5. Browsermark giver en vurdering på 2370, hvilket er noget over iPhone 5. Forskellen skyldes sandsynligvis en forbedret software.

SAMSUNG CSC

Borset fra softwareforbedringer er kameraet det samme som i iPhone 5. Som det kan ses på testbilledet herunder, er der ingen større forskel på lysstyrken. Derimod er billederne fra 5C mindre støjfyldte, men til gengæld mere uklare end fra iPhone 5. Man har sandsynligvis justeret på billedbehandlingen og gjort støjreduktionen mere aggressiv.

IMG_1815 (1)
Billede taget i dårligt lys med iPhone 5
IMG_0001
Billede taget i dårligt lys med iPhone 5C

Også 5C understøtter LTE-båndet, så man får 4G-fart på surfingen. Desuden findes den i seks farver (hvid, sort, rød, gul, blå og grøn).

iphone-5c-cases

Konklusion
Der er ingen ydelsesmæssig grund til at bytte en iPhone 5 til en 5C, for de to er i princippet ens, bortset fra bedre 4G-support her i Skandinavien, hvor for eksempel TDC-kunder ikke har kunnet komme på LTE-netværket med deres iPhone 5. Har man en ældre model og holder af det farverige udseende, er det derimod en glimrende opgradering. Og den er en marginalt bedre model end iPhone 5.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

0
Lyd & Billede
Scroll to Top