Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

2.000 kroners supermobil til Danmark?

Xiaomi Mi-Two er navnet på en kinesisk smartphone i topklassen. Men prisen er i bund, og nu rygtes det, at den kinesiske producent vil ind på det europæiske marked. Kina er ikke stort nok!

Skrevet af / 21/08/2012 - 01:51
2.000 kroners supermobil til Danmark?

En for de fleste europæere fuldkommen ukendt, kinesisk smartphone-producent, Xiaomi, har lanceret en mobiltelefon, som sparker r*v på alt, hvad vi i dag kan købe af smartphones i butikkerne. I hvert fald hvis man nøjes med at kigge på de rene specifikationer. Prisen er alligevel på under 2.000 danske kroner, og nu skriver Engadget, at Xiaomi har planer om at gå ind på det europæiske marked allerede til næste år! Det vides ikke med sikkerhed, men den amerikanske teknologi-blog regner med, at det vil ske i første halvdel af året.

Vi har da lov at håbe, for Xiaomi Mi-Two, som er den nye models betegnelse, har imponerende specifikationer, der bør kunne få mundvandet til at løbe især på fans af Googles mobile styresystem, Android.

Alene skærmen får os til at hæve øjenbrynene. Den er fremstillet af Sharp og er af typen IPS på 4,3”. Opløsningen er på 1280 x 720 pixels, hvilket giver 342 ppi. Det gør skærmen skarpere end selv Apples retina-skærm!

Herudover byder Xiaomi Mi-Two på en Qualcomm Snapdragon S4 Pro 1,5 GHz quad-core processor samt en Adreno 320 GPU. Skal man tro producenten kan denne kombination flytte lige så mange polygoner per sekund som en Xbox 360.

Og så er den altså Android-baseret og leveres med den nyeste version 4.1 også kaldet Jelly Bean.Her er de øvrige specifikationer:

  • 2 GB RAM
  • 16 GB lagerplads
  • 8 MP kamera med f/2.0-objektiv og 27 mm vidvinkel, 2 MP frontkamera
  • 2000 mAh batteri, men kan også leveres med 3000 mAh, hvilket gør telefonen 2 mm tykkere
  • MHL-port (HDMI-udgang via micro USB)
  • Wi-Fi Display (overfører skærmbillede til anden enhed via Wi-Fi Direct meget lig Apple AirPlay)
  • Dobbelt antenne
  • HSPA+, GPS
  • 145 gram, 126 x 62 x 10 mm

Kilder:
DinSide.no
Engadget

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top