Photokina 2016

Små actionkameraer er enormt populære. Nu satser også Nikon på action i markedet med tre kameraer.
forfatter

Hvem kan huske, at Nikon lancerede et actionkamera med 360-graders videoer? Nå ikke? Det skete ellers i januar 2016 – en lille evighed siden.

Men nu er det endelig klar. Sammen med to andre actionkameraer med lidt smallere billedvinkel.

Nikons 360-kamera blev kraftigt forsinket på grund af jordskælvet i Japan, som stoppede produktionen på flere fabrikker. Men nu nærmer det sig for de tre KeyMission-actionkameraer.

Foto: Nikon
Foto: Nikon

360-kameraet er det samme, som vi så dengang på CES i Las Vegas, med to fiskeøjebjektiver, der fanger og samler optagelser i 360-graders 4K-opløsning. Man kan også tage stillbilleder med det i 8 MP-opløsning, eller vælge 170-graders optagelse i stedet. Og så det er i øvrigt vandtæt ned til 30 meters dybde.

Det er altså perfekt til optagelse af indhold til VR – Virtual Reality – som vokser i popularitet.

Foto: Nikon
Foto: Nikon

Det er ikke svært at få øje på, at Nikon med KeyMission 170, har valgt GoPro som målskive. Her får man 4K-video og 170 graders billedvinkel, vandtæthed til 10 meter, og mulighed for dykkeroptagelser til 40 meter med undervandshus.

Foto: Nikon
Foto: Nikon

Den sidste kamera i KeyMission-serie har meget smallere billedvinkel på 80 grader. Det er også langt mindre, og dermed mere praktisk at have hægtet på tøjet, når man har brug for at have begge hænder fri.

Foto: Nikon
Foto: Nikon

Den kan klare én meter vand, har touchskærm og 4,9 MP selfiekamera på bagsiden.

En lille udløserknappen på bagsiden giver snapshots, når du har brug for det, og KeyMission 80 kan fastgøres til tøjet med en holder, der holder kameraet fast med en magnet. Så kan du hurtigt betjene kameraet eller tage blindskud.

Alle tre har Bluetooth og nem overførsel af billeder og video til din telefon.

Foto: Nikon
Foto: Nikon

De har alle elektronisk billedstabilisering, der kompensation for rystelser, og der er en masse af tilbehør til dem alle. Fra monteringsbeslag, til undervandshuse og fjernbetjening.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.