annonce

Nu bliver VR virkelighed

Computex 2017

Hvis man skal dømme efter Computex-messen i Taipei, er Virtual Reality endelig ved at komme ud af startboksen.

Foto: John Alex Hvidlykke. L&B
annonce

Virtual Reality – kunstig virkelighed – er en teknologi, som vi har skrevet om igennem lang tid. Og hver gang har VR-relvolutionen været “lige om hjørnet”. Virtual Reality er dog stadig ikke blevet hver mands eje, men at dømme efter antallet af VR-demonstrationer på den netop afsluttede Computex-messe i Taipei, er producenterne klar til at lange VR-dueligt udstyr over disken.

Hos MSi kunne man prøve både bilsimulator, virtuelle rutsjebaneture og zombiejagt i det kunstige univers. Ud over at være et trækplaster gav det lejlighed til at vise nogle af de VR-duelige computere frem. Faktisk har alle firmaets nyere gamings-pc’er bogstaverne “VR” i navnet for at signalere, at de godt kan trække et VR-headset som HTC Vive eller Oculus Rift.

VR blev blandt andet demonstreret i en specialbygget bilsimulator, hvor sædet fulgte “bilens” bevægelser. Foto: John Alex Hvidlykke. L&B

 

Bil- og rutsjebanesimulatoren blev drevet af den konsollignende MSi Trindent-pc. Men hvad gør man, hvis man vil have mulighed for at bevæge sig omkring i VR-verdenen? Her er løsningen (indtil trådløse VR-hovessæt bliver en realitet) en computer, der kan spændes på ryggen. VR One-computeren modtog en hæderspris på Computex for bedste design.

 

I VR-spil er man normalt bundet til pc’en med en “navnestreng” af kabler. MSi VR One er en pc i rygsækformat. Perfekt til at jage zombier med i den kunstige virkelighed. Foto: John Alex Hvidlykke. L&B

 

Trident 3 er MSi’s “konsoldræber.” En kompakt pc med dekstop-kræfter og GeForce GTX 1070-kort. Foto: John Alex Hvidlykke. L&B

 

annonce

På messestanden kunne man finde meget andet end VR. Først og fremmest alle de computere, der blev lanceret på det pressemødet før messestarten. Men også masser af grafikkort og bundkort. MSi er en populær leverandør af begge dele til selvbyggere.

annonce
Køling? Ikke noget problem! Grafikkort med indbygget vandkøling og monsterblæser. Foto: John Alex Hvidlykke. L&B

 

 

Bundkort behøver ikke være kedelige. Når det gælder gaming, skal de helst være lige så seje som det udenpå. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

 

MSi laver også grafikstærke computere til andet end spil. VT73VR er beregnet til professionelle 3D-designere. Foto: John Alex Hvidlykke. L&B

Gaming-maskiner skal helst se seje ud. Skarpe kanter og blinkende lys signalerer til modstanderne, at de godt kan gøære sig klar til at dø. For her kommer en prof.

annonce

Imens det barske udseende sælger til spillerne, kan det samtidig være en hindring for, at de stærke maskiner kan nå et bredere publikum. Til det formål viste MSi en serie af uskyldigt udseende notebook-computere, der ikke burde vække opsigt ved et salgsmøde. Men stadig med hurtige GeForce GTX-grafikkort.

MSi laver også “civile” pc’er, der er diskrete nok til at have med på kontoret. Men med Full HD-skærm og GeForce GTX 1050-grafik kan de godt klare et 3D-spil i frokostpausen. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B.

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Fotoprinter for hele familien

Philips får Ambilight på alle nye TV’er

Hentet med helikopter

Smart-ur med green-kort til golfspillere

Nødløsning fra midterste hylde redder Huawei fra Google-blokade

Nye super-grafikkort til sommer. Har Nvidia et nyt kort i ærmet til at modstå AMD?

Nu kommer OLED gaming-skærmene

Spilbranchen blæser indbrænding en lang march, når flere producenter lancerer 55 tommers OLED-skærme i 2020.

Begynd nedtællingen: Nu kommer Disney+ til Danmark!

Denne DAC er virkelig unik

Loewe genopstår

6 billige trådløse bordhøjttalere

Boykot: Huawei skaber alternativ til Google Maps

Creative vender tilbage til rødderne – med et lydkort til konsoller

Boykot: Huawei skaber alternativ til Google Maps

Den kinesiske mobilproducent går endnu et skridt i retning af løsrivelse fra Googles økosystem.