Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

NYHED

MWC 2019: Ny LG-mobil styres ved at gestikulere med fingrene

LG kæmper en brav kamp for at overleve på mobilmarkedet. De nyeste våben? Hand ID og Air Motion.

Skrevet af / 25/02/2019 - 14:49
MWC 2019: Ny LG-mobil styres ved at gestikulere med fingrene

Hele tre flagskibsmodeller havde koreanske LG Electronics med til årets store mobilmesse i Barcelona. Men blandt de tre nye mobiler, LG V50 ThinQ 5G, LG G8 ThinQ og LG G8s ThinQ, er det kun sidstnævnte, som muligvis kommer på markedet i Skandinavien. LG kunne hverken oplyse om pris eller hvornår, modellen muligvis rammer butikshylderne, men produktchef David Montanya understregede, at det klart var planen, at LG G8s ThinQ skal komme på markedet i Danmark, Norge og Sverige i løbet af 2019.

I givet fald får kunderne en ny mobil, som kommer med Snapdragon 855-processor, 6,2″ OLED-skærm (Full HD+-opløsning, 2.248 x 1.080 pixels), 6 GB RAM samt 64 GB eller 128 GB indbygget lager. Desuden tre kameraer på hhv. 13 MP, 12 MP og 12 MP samt et batteri på 3550 mAh.

Med Air Motion på LG G8s ThinQ kan man bl.a. skifte mellem apps (bemærk at man kan se en afbildning af hånden mellem de to app-ikoner). Som her mellem Google Maps eller musikafspilleren … (Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede)

Hand ID og Air Motion

Dét, som adskiller de nye LG-flagskibsmodeller, herunder LG G8s ThinQ, fra mængden, er imidlertid de nye Hand ID- og Air Motion-funktioner.

På fronten af mobilen har LG indbygget en “time of fliht”-sensor, et såkaldt Z-kamera. ToF-sensoren er reelt en LED-sensor, som måler dybde baseret på lys, der udsendes fra LED-sensoren og kastes tilbage fra et givent objekt.

Baseret på hvor lang tid, lyset bruger på at rejse frem og tilbage, kan sensoren fastslå afstanden til objektet og registrere meget præcist i 3D, hvad objektet foretager sig i rummet foran mobilen.

I praksis bruger LG ToF-sensoren til at muliggøre de to førnævnte funktioner, Hand ID og Air Motion.

… eller som her, hvor Air Motion brug til at skrue op eller ned for lyden. (Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede)

I tilfældet Hand ID kan Z-kameraet scanne de små blodårer under huden på håndfladen. I følge LG er blodårerne i hånden i kraft af deres form og omfang mere unikke fra person til person end et fingeraftryk, og dermed skaber Hand ID den højst mulige sikkerhed. Er mobilen låst med Hand ID skal man blot holde sin hånd over skærmen i et kort sekund for at låse mobilen op.

Air Motion bruger ToF-sensoren til at lade brugeren styre sin mobil ved at gestikulere med fingrene foran skærmen. Har man f.eks. mobilen siddende i en holder, mens man kører bil, kan man besvare eller afslutte opkald, skifte mellem apps eller skrue op eller ned for lyden blot ved at gestikulere med fingrene. Og uden at røre mobilen overhovedet.

Vi prøvede Hand ID på LG’s stand, og det lod til at fungere ganske fornuftigt. Om det så ender med at blive endnu en gimmick blandt mange, som LG har fundet på gennem årene, eller om brugerne vil omfavne de nye betjeningsmuligheder, må vi lade komme an på en prøve.

Hvis og når LG G8s ThinQ bliver til at købe i butikkerne.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Apple Vision Pro-salget i USA er stort set "dødt"

Endelig Speedometer i Google Maps

Samsung slår nye og bedre folder med AI

Nye smart-ure fra Samsung fokuserer på sundhed og udendørsliv

Galaxy Ring kommer ikke til Danmark lige nu

Budgetmobil og billigt smart-ur fra CMF by Nothing

Google siger farvel til Samsung-chips

Galaxy Unpacked: Så dyr bliver Samsung Galaxy Ring

Galaxy Unpacked: Ny lækage afslører alt!

Rekordsalg af kommende iPhone takket være Apple Intelligence?

Galaxy Unpacked: Kæmpe læk af Samsung Galaxy Watch

De næste Google Pixel kommer 13. august

Scroll to Top