TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
NYHED

MWC 2019: Nokia vil forkæle kamera-entusiaster

Hele fem kamera-linser med optik fra Zeiss, herunder to farvesensorer og tre monokrome sensorer, sidder der bag på Nokia 9 PureView, som finske HMD i dag lancerede på Mobile World Congress i Barcelona.

forfatter
Publiceret 25/02/2019 - 00:27

De fem linser sikrer ti gange så meget belysning af billedet som med en enkelt farvesensor, blev det forklaret på pressemødet, der fandt sted i gamle fabrikshaller i udkanten af Barcelona. Og til sammen sikrer linserne en skarphed, detaljegrad og dybde i billederne, som vil gøre Nokia 9 PureView til den foretrukne kameramobil for såvel entusiaster som for professionelle fotografer, hævder HMD.

To farvesensorer og tre monokrome sensorer sidder der på bagsiden af den kommende Nokia kamera-mobil. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede

Kameraet kan tage 12 MP billeder i RAW-format (DNG), og herefter kan filerne redigeres i Adobe Lightroom, direkte på mobilen!

De mange kamera-linser til trods, er bagsiden på Nokia 9 PureView helt plan.

Herudover kommer Nokia 9 PureView med fingeraftrykslæser under skærmen og IP 67, så den også kan tåle at blive tabt i en vandpyt.

Mobilen vil kunne bestilles i butikkerne fra slutningen af februar og kommer til at koste 4.990 kroner.

Juho Sarvikas, Chief Product Officer hos HMD Global, lancerer Nokia 9 PureView på Mobile World Congress i Barcelona. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede

Specifikationer

Operativsystem: Android 9 Pie
Skærm: 5,99” 18:9 pOLED PureDisplay, QHD+ 2K
Processor: Qualcomm SnapDragon 845
Hukommelse: 6 GB RAM / 128 GB lager
Kameraer: 2xRGB 12 MP 1,25um f/1.8, 3xmono 12 MP 1,25um f/1.8 (primært) / 20 Mp (front)
Trådløst: 4G/LTE, 802.11 b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, NFC, A-GPS, GLONASS
Mål og vægt: 155 x 75 x 8 mm / 172 g
Batteri: 3320 mAh, 18 W Quick Charge

Den såkaldte “PureView”-skærm på Nokia 9 er af typen pOLED og kommer med 2K-opløsning. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nye smart-ure fra Samsung med fokus på sundhed Den nye Galaxy Watch5-serie skal bl.a. muliggøre mere indsigtsfuld søvnregistrering.
Samsung opgraderer sine foldbare mobiler De to foldbare mobiler kommer bl.a. med lynhurtig processor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
En opgraderet nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.
Stor ståhej for ingenting Kan en smartphone være modig, varm og sjælfuld?
En lille stang dynamit Zenfone 9 giver alle mærkevaremobilerne baghjul med en ydelse i high-end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vildt.
Slut med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officielt bekræftet, at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serie udelukkende kommer med Snapdragon-processorer under skærmen. Exynos er droppet.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend