Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

NYHED

MWC 2019: Huawei lancerer overlegen foldbar 5G-mobil

Huawei Mate X virker mere lovende end Samsung Galaxy Fold. På papiret i hvert fald, for hvornår den kommer på markedet er et godt spørgsmål.

Skrevet af / 24/02/2019 - 19:49
MWC 2019: Huawei lancerer overlegen foldbar 5G-mobil

Rygterne begyndte for alvor at gå for et par dage siden, da store reklameskilte for en foldbar mobil fra Huawei begyndte at dukke op i den spanske storby Barcelona. Her finder den årlige mobilmesse, Mobile World Congress, nemlig sted fra i morgen, så overraskelsen var ikke voldsomt stor, da Huawei på en velbesøgt pressekonference tog forskud på messen og lancerede sin konkurrent til Samsung Galaxy Fold.

Og umiddelbart må glæden over at være kommet først til markedet med en foldbar mobiltelefon være kort hos koreanerne ovre hos Samsung, for Huawei Mate X, som den kineske folde-mobil er kommet til at hedde, virker på mange måder en hel del mere lovende end Galaxy Fold.

8″ måler den primære skærm på Huawei Mate X, når den er foldet ud (i modsætning til den 7,3″ store Galaxy Fold-skærm), og hvor Samsung-skærmen så at sige sidder på indersiden af mobilen, når den er foldet sammen, sidder skærmen på Huawei Mate X på ydersiden, så mobilen får to skærme – på både bag- og forside – når den er klappet sammen. Og kan blive 100% plan, når den er foldet ud.

Den store skærm på Huawei Mate X sidder på ydersiden, ikke på indersiden. Derfor kan enheden blive helt flad, når skærmen er foldet ud. Foto: Huawei

Desuden måler Huawei Mate X kun 11 mm på den “tykke” led, når den er foldet sammen, hvor Galaxy Fold måler cirka 18 mm. Det gør vitterligt en forskel, når telefonen skal ned i bukselommen. Til gengæld bliver det spændende at se, hvordan det kommer til at fungere i praksis for Huawei Mate X med skærme på begge sider, når den kommer i karambolage med nøgler andre genstande, man kan have liggende i sine lommer eller i tasken.

Huawei Mate X kommer desuden med samme kameraløsning, som vi kender fra Huawei P20 Pro og Mate 20 Pro, samt fingeraftrykslæser bygget ind i tænd/sluk-knappen. Den får 512 GB indbygget lager, 8 GB RAM, og så understøtter den alle netværksteknologier op til og med 5G!

I følge Huawei betyder det, at Mate X får download-hastigheder på op til 4,6 Gbps på 5G-netværket.

Desuden kommer mobilen med 4500 mAh dual-batteri samt SuperCharge hurtigopladning, der kan lade telefonen fra 0 til 85% på 30 minutter.

Spørgsmålet er så bare, hvor langt Huawei reelt er med deres foldbare mobil, for selvom den sågar blev prissat på pressekonferencen (til EUR 2.299 svarende til DKK 17.130), var den kun udstillet bag glasmontrer i demo-rummet, hvor journalisterne lige efter presselanceringen styrtede ind som gamle damer til januar-udsalg. Sikkerhedsfolk sørgede for, at ingen kom for tæt på, og det var da slet ikke muligt selv at få et eksemplar i hånden og f.eks. afprøve den nye teknologi bag den foldbare skærm.

Huawei Mate X blev udstillet i en glasmontre. Nok se, ikke røre, var reglen, der blev håndhævet af nævenyttige sikkerhedsfolk. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede

Adspurgt oplyste Huaweis danske marketingchef, Marie Dam Feldborg, at Mate X formentlig kommer på markedet i Kina først, og det sker først i slutningen af 2019. På vores breddegrader kommer den tidligst om et lille års tid. Det afhænger meget af, hvornår operatørerne bliver klar med 5G-infrastrukturen, supplerer marketingchefen.

Derfor kan man ikke undgå at tænke, at Mate X blot er blevet vist frem for at give indtryk af, at Huawei er foran, selvom et konkret lanceringstidspunkt endnu er ren spekulation, mens realiteten er, at Samsung Galaxy Fold rammer de danske butikker i løbet af maj. I år.

En rigtig lancering af Huawei Mate X synes vi ikke, der der var tale om i dag. Om Samsung også har været for tidligt ude med Galaxy Fold vil en kommende test gøre os klogere på.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Xiaomi frigiver Flip-konkurrent

HMD Skyline er en uventet cool mobiltelefon

Google står selv bag kæmpe læk

Youtube finder den sang du nynner

Næste Sony-mobil kan mangle vigtig kamerafunktion

OnePlus klar til en kold sommer med varme produkter

Lækage om Google Pixel 9

Slut med eneret på Apple Pay

Flyt fotos fra Google til iCloud

Apple Vision Pro-salget i USA er stort set "dødt"

Endelig Speedometer i Google Maps

Samsung slår nye og bedre folder med AI

Scroll to Top