TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Asus dropper rammerne

Asus lancerer to Zenfone 5'ere, hvor skærmen fylder næsten det hele.

Eftersom Asus i efteråret sprang ud som mobilproducent med en håndfuld udgaver af Zenfone 4, deltager de selvfølgelig også i lanceringskapløbet på Mobile World Congress i Barcelona.

Her præsenterede de to udgaver af en helt ny telefon, der ikke overraskende hedder Zenfone 5.

Zenfone 5 har to kameaer – selvfølgelig. Foto: Asus

Zenfone 5 og Zenfone 5Z er begge 6,2″ smartphones med dobbeltkamera og ekstra smalle kanter – og omfattende AI (kunstig intelligens).

Asus fortæller i pressemeddelsen, at Ai’en bruges til løbende at tilpasser kameraerne til at genkende scener og vælge den rette indstilling efter motivet, samt portrætindstillinger.

Zenfone 5Z er den kraftigste model i serien, og den er, som hos konkurrenterne, drevet af nye Qualcomm Snapdragon 845, op til 8 GB RAM og 256 GB ROM. Lillebror Zenfone 5 drives af den ligeledes nye Snapdragon 636.

Kanten om skærmen er smal, og frontkameraet og højttaleren sidder i et “indhak”. Foto: Asus.

Væg-til-væg-skærm

Zenfone 5 og 5Z har 6,2″ skærm, men skulle takket være smalle kanter være på størrelse med standard 5,5-tommers telefoner. I hvert fald de af dem, der ikke ligeledes har presset en stor skærm ind i et lille chassis. Opløsningen er Full HD+ (2.160×1.440 pixels).

Intelligent kamera

Dobbeltkameraet i Zenfone 5 & 5Z anvender Sony’s IMX363-flagskibssensor med et seks-element objektiv med en stor f/1.8 blænde. Det sekundære 120° vidvinkelobjektiv er specielt brugbart til skud af store landskabsscenerier eller til trange rum.

Kamerasystemet indbyggede AI betyder angiveligt, at telefonerne hele tiden udvikler sig og konstant forbedrer billederne.

Den kunstige intelligens skulle også give ekstra kraft til krævende opgaver i form af funktionen AI Boost, der øjeblikkeligt kan optimere ydeevnen til f.eks spil.

Begge modeller har et 3.300mAh batteri, og også her giver AI’en et nap med ved at justerer opladningen dynamisk gennem at overvåge brugerens opladningsvaner og sænke batteriets aldringsproces.

Zenfone 5 kommer i “Light purple” (herover) og “Stone blue” (herunder). Foto: Asus

Zenfone 5
I hjertet af Zenfone 5 sidder den nye Snapdragon 636 mobilplatform (64-bit octa-core) med op til 6 GB RAM. Hovedkameraet er 12 Mp, 24 mm f/1.8, sammen med 12 mm vidvinkel. Selfie-kameraet er 8 Mp 24 mm f/2.0.

Zenfone 5Z
Topmodellen Zenfone 5Z er drevet af Snapdragon 845, kombineret med op til 8 GB RAM og 256 GB ROM. Hovedkameraet er 12 Mp, 24 mm f/1.8, sammen med 12 mm vidvinkel. Selfie-kameraet er 8 Mp 24 mm f/2.0.

Tilgængelighed og pris
Vi har ikke fået nogen nordisk salgsdato på de to nye Zenfones og heller ikke en dansk pris. Men Zenfone 5Z lanceres til EUR 479 (ca. 3.500 kroner) for den mindste model.

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.