Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Siemens-mobilerne er tilbage!

Tysk iPhone-kopi vil prøver kræfter med mobilmarkedet.

Skrevet af / 01/09/2015 - 23:28
Siemens-mobilerne er tilbage!

Alle og enhver prøver efterhånden kræfter med det lukrative marked for smartphones, hvor der er mange penge at tjene, men kun få producenter som kan grine hele vejen hen til banken (læs: Apple og Samsung).

Nyeste skud på stammen er det tyske firma Gigaset, som ellers er mest kendt for trådløse fastnet-telefoner – baseret på den såkaldte DECT-teknologi – men også producerer for eksempel babyalarmer, IP-telefoner og professionelle telefonsystemer til virksomheder.

Gigaset købte tilbage i 2008 mobildivisionen fra ligeledes tyske Siemens, som man vil kunne erindre som en ret stor spiller på mobilmarkedet, hvis man ellers er gammel nok til at huske sådan cirka 12-15 år tilbage i tiden.

Så på en måde er det Siemens-mobilernes genkomst, vi var vidne til, da Gigasets designchef, Hans Henning-Brabänder, præsenterede hele tre nye smartphones – Gigaset ME, Gigaset ME Pure og Gigaset ME Pro – ved firmaets store lancering tidligere på dagen i Berlin.

Gigasets designchef, Hans Henning-Brabänder, ved lanceringen i Berlin. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede
Gigasets designchef, Hans Henning-Brabänder, ved lanceringen i Berlin. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede

Fokus på den gode brugeroplevelse har været det bærende princip for udviklingen af de nye telefoner, understregede han, og fremviste så en Android-telefon, som mest af alt minder om en blanding af en iPhone 5 og en iPhone 6. Så meget, faktisk, at det kan være svært at se forskel. Se bare billedet herunder:

Én af telefonerne på dette billede er en iPhone 6, men hvilken...? Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede
Én af telefonerne på dette billede er en iPhone 6, men hvilken…? Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede

Nuvel, i det mindste har Gigaset også ladet sig inspirere af iPhones høje kvalitet, og de nye mobiler virker umiddelbart overbevisende og solide. Både forside og bagside er af glas, mens en præcist skåret metalramme omkranser mobilen. På bagsiden sidder en fingeraftrykslæser og mobilens hovedkamera, mens der i toppen sidder en indgang til hovedtelefoner samt en infrarød sensor, og vi i bunden finder mobilens højttalere og USB-C-indgangen.

Gigaset ME Pure med 13 MP kamera og fingeraftryksscanner på bagsiden. Foto: Gigaset
Gigaset ME Pure med 13 MP kamera og fingeraftryksscanner på bagsiden. Foto: Gigaset

Den billigste model, Gigaset ME Pure til 349 euro, kommer med 5” Full HD-skærm, 13 MP kamera og 8 MP frontkamera, Snapdragon 615-processor, 2 GB RAM og 15 GB lager, der kan udvides med microSD-kort. Mobilen har 3320 mAh batteri, fingeraftrykslæser og understøtter naturligvis 4G/LTE. Den vejer 140 gram og er 7,8 mm tynd.

Gigaset Me med 16 MP kamera til 469 euro. Foto: Gigaset
Gigaset ME med 16 MP kamera til 469 euro. Foto: Gigaset

Mellemmodellen, Gigaset ME til 469 euro, har også 5” Full HD-skærm, fingeraftrykslæser og 4G/LTE, men den har 16 MP kamera i stedet for 13 MP samt octa-core Snapdragon 810-processor, 3 GB RAM og 32 GB lager, som selvfølgelig også kan udvides via microSD-kort. Den har 3000 mAh batteri, vejer 160 gram og er 7,7 mm tynd.

Den dyreste Pro-udgave kommer i modsætning til de andre modeller med 5,5" skærm. Foto: Gigaset
Den dyreste Pro-udgave kommer i modsætning til de andre modeller med 5,5″ skærm. Foto: Gigaset

Gigaset ME Pro, den dyreste model til 549 euro, har en stor 5,5” skærm ligeledes med Full-HD opløsning, 20 MP kamera, Snapdragon 810 octa-core processor, 3 GB RAM, 32 GB lager (kan udvides via microSD-kort) og 4000 mAh batteri. Vægten er oppe på 195 gram, mens mobilen måler 7,7 mm i tykkelsen.

Alle telefonerne kommer med plads til to SIM-kort og med indbygget dedikeret Hi-Fi chipset med understøttelse af Dirac HD-lyd, ligesom alle modeller understøtter højtopløste lydformater som FLAC, WAV og APE.

Ifølge producenten bliver alle tre modeller tilgængelige i de europæiske lande i løbet af efteråret.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top