TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Ny Huawei-mobil er spækket med funktioner

Men er det for meget? Og hvorfor går vi glip af præcis den fedeste?

forfatter
Publiceret 02/09/2015 - 19:29

Kinesiske Huawei har lanceret efterfølgeren til sidste års phablet-succes, Ascend Mate 7, men den nye Huawei Mate S er en smule mindre – 5,5” skærm i stedet for 6” – og har dermed samme skærmstørrelse som flagskibsmodellen LG G4. Så om den nye Huawei stadig passer i phablet-kategorien er vist et spørgsmål om smag og behag.

Mate S er fremstillet helt i metal og glas med en buet bagside og er med sine 156 gram en del lettere end forgængeren. Præcis som denne kommer Mate S med fingeraftryksscanner på bagsiden, som dog har lært en masse nye tricks siden sidst.

Fingeraftrykslæseren som også kan bruges til at modtage opkald, tage billeder, etc. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede
Fingeraftrykslæseren som også kan bruges til at modtage opkald, tage billeder, etc. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede

Den nye ”Fingerprint 2.0”-teknologi skal således medføre en markant forbedret genkendelseshastighed af brugerens fingeraftryk. Fingeraftrykslæseren kan også benyttes til at kontrollere notifikationsbjælken, besvare opkald og til at tage billeder. Funktioner, der alle bidrager til at kunne håndtere telefonen med kun én hånd.

Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede
Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede

Huawei gjorde i det hele taget meget ud af det her med at man skal kunne betjene mobilen ved at røre ved den på mange forskellige måder. En anden ny teknologi på programmet var Knuckle Sense 2.0 – en efterfølger til nye touch-funktioner, som blev introduceret med Huawei P8 i foråret.

Der var gang i den til Huaweis kæmpe presselancering på IFA 2015. Blandt andet var et helt modeshow blevet stablet på benene for at præsentere den nye mobil! Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede
Der var gang i den til Huaweis kæmpe presselancering på IFA 2015. Blandt andet var et helt modeshow blevet stablet på benene for at præsentere den nye mobil! Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede

Med Knuckle Sense kan man bruge sine knoer til at banke eller tegne på skærmen, og alt afhængig af antal bank eller den form, man tegner, aktiveres diverse funktioner. Huawei P8 lod brugeren banke to gange på skærmen for at tage et screenshot og tegne kasser med knoen på billeder for at kopiere udsnit.

Sådan kan man åbne kameraet på Huawei Mate S med Knuckle Sense. Foto: Huawei
Sådan kan man åbne kameraet på Huawei Mate S med Knuckle Sense. Foto: Huawei

Mate S lader derudover brugeren starte musikafspilleren ved at tegne et M på skærmen, mens kameraet kan startes, hvis man tegner et C. Man kan også lave udsnit fra billeder i friform, ligesom man via indstillingerne kan knytte bestemte rækkefølger af bank eller tegnede mønstre til andre apps efter forgodtbefindende.

Når vi nu er ved berøringerne, så introducerede Huawei også præcis den samme Force Touch-funktionalitet, som vi allerede kender fra Apple, og som vi forventer at se næste uge i de nye iPhones. Men Force Touch-teknologien fra Huawei kommer vi ikke til at se på disse kanter, da den kun bliver tilgængelig i en særlig premium-model med 128 GB lager, som kun lanceres i Kina. Hvorfor Huawei har valgt at holde netop den fedeste nye funktion væk fra det europæiske marked, kunne vi ikke få noget svar på.

Huawei Mate S i den gyldne premium-version med Force Touch, som altså desværre ikke kommer til Danmark! Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede
Huawei Mate S i den gyldne premium-version med Force Touch, som altså desværre ikke kommer til Danmark! Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede

Både begyndere og mere øvede fotografer kan få glæde af kameraet på Mate S. Safirglaslinse, RGBW sensor og optisk billedstabilisering udgør grundelementerne i bagsidens 13 MP kamera, mens der på forsiden sidder et kamera med 8 MP. For de mere øvede fotoentusiaster er det muligt at lege med kameraets indstillinger og således manuelt justere på ISO, eksponering, hvidbalance, blitz-assisteret fokusering etc.

Hvis du ikke er blevet fuldstændig overvældet af alle funktionerne i Mate S, så kan den bl.a. købes via TDC og lanceres til en overvældende pris på 5.199 kr.

Specifikationer
Operativsystem: Android 5.1 Lollipop + Emotion UI 3.1
Skærm: 5,5” AMOLED, 1920 x 1080, 401 ppi
Processor: 2,2 GHz + 1,5 GHz Kirin 935 octa-core 64-bit
Hukommelse: 3 GB RAM / 32 GB lager (kan udvides med microSD-kort op til 128 GB)
Kamera: 13 MP + 8 MP
Trådløst: 4G/LTE, 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC, GPS, Glonass
Størrelse: 149,8 x 75,3 x 7,2 mm
Vægt: 156 g
Batteri: 2700 mAh

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Skotske Revo laver fine radioer, men først nu i SuperSystem kan man få dem med både stereolyd, streaming og DAB.
Her er de mest interessante hovedtelefoner, som vi har set og hørt på årets IFA-messe.
Razer klar med nyt aktivitetsarmbånd, der angiveligt kan redde dig fra angribende zombier!
JBL er først i verden med trådløse, støjdæmpende hovedtelefoner med indbygget lydkalibrering.
Samsungs populære 8-serie kommer nu i både flad og buet udgave.
MusicCast er et navn, som man lige så godt kan vænne sig til. Det hedder nemlig Yamahas trådløse teknologi, som vi kommer til at se meget mere til.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend