TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Mark Levinson går mono

Et eller andet sted på billedet er den nye enkanals-effekforstærker fra Mark Levinson skjult.

De store JBL-højttalere er altid en befrielse at lytte til. Ubesværet og kraftfuldt leverer de musikken så tæt på live-oplevelsen, som man kan komme. Forudsat at de drives af en forstærker, der kan levere varen.

Her er JBL’s seneste udspil i high-end klassen – D6700, parret med to mono forstærkere fra Mark Levinson. Et samarbejde, der i generationer har været mange audiofiles våde drøm.

Mark-Levinson

De to forstærkere på gulvet er de splinternye No. 536, som er Mark Levinsons relativt kompakt monoblokke. I hvert fald i sammenligning med den vanvittige No. 53, som koster lige så meget som en bedre bil.

De forstærkere, som kan købes fra efteråret, leverer gavmilde 400 W effekt (800 W i 4 ohm), og de er hele vejen igennem opbygget med diskrete komponenter, symmetriske kredsløb og afskærmning for at opnå en ultralineær frekvensgang. Uanset den leverede strøm.

Mark-Levinson-536

Alt sammen i følges Harmans ingeniører, der står bag forstærkeren. En 1.800 VA transformer leverer strøm til et gedigent batteri af kondensatorer, så vi antager, at No. 536 spiller endnu bedre end integrerede 585, som vi tester i den aktuelle udgave af magasinet.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Lyd & Billede