TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Årets højmesse for lydudstyr

I weekenden løber den årlige messe for stereo, high-end og hjemmebio af stabelen på Hilton ved Kastrup Lufthavn.

Hvis du vil danne dig et overblik over, hvad der rører sig inden for lyd i den bedre ende af prisskalaen, er der ingen vej uden om den årlige Hi-Fi & surround-messe, der i den kommende weekend finder sted for 21. gang. Det skyldes ikke alene, at messen er den eneste af sin slags i Danmark, men også, at den er vokset støt og roligt i årevis.

Ligesom i fjor er det Hilton Copenhagen Airport, der lægger hus til de mange demonstrationer, der optager alle hotellets mødesale og strækker sig flere etager opad på værelserne. Der ventes et besøgstal på flere tusind deltagere, så regn med kødannelser ved de mest populære udstillere eller de mest eksotiske produkter.

Vi kunne forestille os, at et af de steder, hvor man skal ruste sig med tålmodighed, bliver hos Interceptor Audio, der har fået John Soden fra Paradigm til at komme fra Canada for at demonstrere Concept 4F-højttaleren. Vi har skrevet om den tidligere, men ser frem til at høre den live.

Paradigm-Concept-tech
Foto: Paradigm

Et andet trækplaster finder man hos KT Radio, der lokker med at spille på det eneste sæt Mark Levinson No 536, der findes i Europa. De solide monoblokke leverer 400 W i 8 ohm og præcis det dobbelte i 4 ohm.

Mark-Levinson-536
Mark Levinson No 536. Foto: Lasse Svendsen / Lyd & Billede

Uanset messens navn har der de seneste år været mere stereo end surround på messen. HTP (Home Theater Professionals) plejer at stå for den markante undtagelse. I år glæder vi os til at opleve et fuldt specificeret JBL Synthesis demorum med 13 højttalere, herunder fire højdekanaler til Dolby Atmos/DTS X.

Og sådan kunne vi blive ved! Ved siden af de velkendte, tunge mærker, der fylder de store sale, er noget af det meget spændende at se den underskov af nye producenter, som man kan finde på de mindste værelser. Blandt dem den danske Alto Magnum-højttaler med kabinet i bambus, fire fuldtoneenheder og et konstruktionsprincip, der er halvt basrefleks, halvt åben baffel.

Sidste år var den store overraskelse Buchardt Audio, der siden er blevet et kendt navn.

alto_magnum
Alto Magnum, ny dansk bambus-højttaler! Foto: Alto

Hele udstillerlisten kan ses her. Messen arrangeres af Danish High End Society.

Læs udstillingskataloget online her.

Messen har åbent fra 11-18 lørdag og 11-17 søndag. Vi vil være til stede under hele messen for at rapportere.

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.