Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

CES 2022: Nyt år, nye muligheder

Mens CES-messen i 2021 var en rent digital affære, satser arrangørerne stadig på, at CES 2022 bliver en fysisk messe. Her er noget af det, vi får at se i år.

Skrevet af / 01/01/2022 - 14:56
CES 2022: Nyt år, nye muligheder

Et nyt år betyder afsløring af nyheder på teknologifronten, og startskuddet går den 5. januar, hvor CES, verdens største teknologimesse, åbner i Las Vegas, Nevada!

CES 2022 bliver efter planen fysisk, efter at 2021 blev en rent digital affære. Og medmindre omikronvarianten af coronavirus sætter en stopper for vores fly, vil Lyd & Billede også have en mand i Las Vegas!

Det tegner til at blive en fysisk messe i år, men næppe med lige så mange mennesker som tidligere. (Foto: CES/CTA)

Desværre ser vi allerede tegn på, at pandemien sætter en bremse på festlighederne: Store aktører som Microsoft, Google, Amazon, Meta (a.k.a. Facebook) og AMD har allerede trukket sig fra den fysiske del af messen.

Mange af pressemøderne og produktlanceringerne vil derfor også denne gang foregå digitalt. Mange fly er aflyst, og det er endnu usikkert, hvor stor årets messe bliver. Hvad der er helt sikkert, er at CES 2022 ikke bliver så stor som før pandemien, hvor den husede op til 170.000 deltagere. Alligevel forventes et relativt godt fremmøde, hvor alle deltagere skal fremvise coronapas.

(Foto: CES/CTA)

Mange nyheder

Men uanset hvordan messen kommer til at foregå, er det lige så sikkert som amen i kirken, at der kommer masser af nyheder! Det meste konkret produktinformation er stadig tophemmeligt. Men noget er allerede kendt, nogle rygter er sivet, og vi har også nogle kvalificerede (?) gæt på, hvad vi kommer til at se i år.

Vi vil ikke gennemgå det hele her, men give dig en indikation af den enorme bredde, der er på CES-messen …

(Foto: LG)

Flere OLED-TV’er i 2022?

På TV-fronten har OLED indtil videre været en af de helt store vindere i high-end-segmentet. Sydkoreanske LG Display, der står bag produktionen af OLED-paneler, har annonceret, at der vil komme forbedrede paneler med øget lysstyrke. Men hvordan det bliver realiseres i fysiske TV’er, man rent faktisk kan købe, må vi vente og se.

Samsung Display (Samsungs paneldivision) har også satset kraftigt på nye paneler og ser faktisk ud til at have opnået det bedste fra begge verdener med de såkaldte QD OLED-paneler. Kort sagt tager man et OLED-panel og forbedrer lysstyrken og farvenøjagtigheden ved at tilføje såkaldte quantum dots (“kvanteprikker”).

Men selv om Samsung Display har udviklet panelerne, er der ingen garanti for, at Samsung Electronics rent faktisk vil bruge dem i deres TV’er. Det forventer vi at få svar på under CES.

Hvad så med de andre TV-producenter? Vi kommer nok næppe til at se, at LG tager ærkekonkurrentens QD-OLED-teknologi i brug, men det er meget muligt, at andre TV-producenter vil tage handsken op. Det bliver derfor spændende at se, hvad Sony og andre producenter trækker op af hatten i Vegas.

Vi vil garanteret få et bredere udvalg af LCD-TV’er med Mini-LED-bagbelysning af se på CES 2022. Samsung kalder teknologien Neo QLED. (Foto: Samsung)

Mini-LED

Ud over OLED vil vi formentlig også få et større udvalg af LCD-TV’er med Mini-LED-bagbelysning at se. Både Samsung og LG har haft en vis succes med deres Neo QLED- og QNED-modeller i 2021. Fordelen er højere lysstyrke og til dels bedre farvemætning end OLED, og ikke mindst et større udvalg af skærmstørrelser.

Samsungs farverige køleskab med “fransk åbning” vil blive vist frem på CES 2022. (Foto: Samsung)

Smart Home

Vi vil helt sikkert også se innovationer inden for smarte og højteknologiske dimser til hjemmet på CES denne gang.

Ting til det smarte hjem bliver mere stabile i 2022 som følge af bl.a. ny Bluetooth-teknologi og mere energieffektiv drift. Hvor man før har måttet udskifte batterierne på sin smart-ringeklokke osv. hvert eller hvert halve år, vil vi se produkter, der kan holde i to år, før der skal skiftes batteri. F.eks. på de nye, smarte termostater fra Allterco.

Ud over smarte dørklokker, overvågning og sikkerhedssystemer til vand og brand vil vi selvfølgelig også få nye hvidevarer at se. Bl.a. stemmestyrede køleskabe fra LG og farverige køleskabe med “fransk åbning” (to døre) i valgfri farver fra Samsung.

Eller hvad med en lem i hoveddøren til dit kæledyr, som uvedkommende ikke kan bruge? Produktet findes og hedder MyQ Pet Portal. Lemmen styres med en app, genkender dit kæledyr og holdes lukket for alle andre.

En smart-lem til hunden eller katten? MyQ Pet Portal er svaret. (Foto: MyQ)

Videnskab og teknologi

Som sædvanlig vil vi også få mere futuristiske gadgets og teknologier at se. Såsom verdens mindste kapacitive sensor, signeret Somalytics. Producenten ser for sig, at den kan blive banebrydende inden for sundhed og velvære, og hjælpeteknologier som arm- og benproteser. Og ikke mindst gaming, med mange gange bedre respons på gestik, end nutidens teknologier kan præstere.

Somalytics vil demonstrere teknologien med to produkter på CES denne gang: En særlig gulvmåtte, der rapporterer om ens kropsholdning, om man halter osv., bare ved at man står på den. Og en 3D-gestikmonitor, som lader én styre digitale enheder med håndbevægelser.

Unistellar præsenterer eVscope 2, et teleskop med superpræcis optik fra Nikon. (Foto: Unistellar)

Unistellar vil i 2022 give os, hvad der kan være forbrugermarkedets sejeste kikkert. eVscope 2 har avanceret optik fra Nikon, kan tage billeder i høj opløsning på 7,7 megapixel og har en bredere betragtningsvinkel end før. Prisen på omkring 3.800 euro (ca. 28.500 kroner) vil nok stadig virke afskrækkende på alle andre end de mest entusiastiske stjernekiggere.

USA’s transportminister, Pete Buttigieg, vil tale om … ja, transport ved CES 2022. (Foto: US Department of Transportation)

Mobilitet og transport

CES er efterhånden blevet en vigtig messe for køretøjer, især de elektriske med deres nye og spændende teknologi.

USA’s transportminister, Pete Buttigieg, kommer til CES for at tale om fremtidens transport, hvor selvkørsel selvfølgelig vil fylde meget.

BMW vil præsentere et nyt koncept, hvor bilen skifter udvendig farve med et knaptryk! Og desuden et “biograflærred” i en af deres kommende biler. Monstro det bliver i i7?

Der går også rygter om noget helt nyt fra Mercedes, men hvad vi ikke ved.

En elektrisk Chevrolet Silverado pickup vil blive vist frem på CES i januar. (Foto: General Motors)

Med deres elektriske udgave af pickuppen Chevrolet Silverado vil GM udfordre Ford F-150 Lightning, og vi får også to konceptbiler fra Hyundai at se. Blandt meget andet.

Så vil vi se ny batteriteknologi, bl.a. fra Enovix, der vil vise deres nye litium-ion-battericelle med siliciumanode frem. Som rummer op til 40 procent mere energi målt i volumen end de nuværende batterier.

Enovix vil præsentere deres battericeller med silicium-anoder. (Foto: Enovix)

Lyd

Der kommer garanteret også nye lydprodukter på CES, hvor soundbars nok vil fylde meget. Men også personlig lyd i form af hovedtelefoner og høretelefoner. Og selvfølgelig gaming-headsets.

Hi-fi for puristerne har tidligere været en stor ting på The Venetian, men denne del af messen er skrumpet mere og mere for hvert år. Nu er det stort set kun de nordamerikanske aktører, der gider, idet High End-messen i München længe har været stedet, hvor man viser sig frem.

LG Soundbar S95QR. (Foto: LG)

Ikke så meget mobil

Også når det gælder mobiltelefoner, tablets og bærbare computere, vil vi med garanti få noget nyt at se. Men nok ikke meget, da den slags nyheder ofte er forbeholdt MWC i Barcelona ved månedsskiftet februar/marts.

 

Hvad mener du?

Hvilke forventninger har DU til tech-året 2022? Skriv gerne en kommentar herunder!

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Så er det endelig messetid igen

Lige om lidt går det løs i Las Vegas

Hold styr på dit helbred

Det smarteste køleskab, vi har set

Bybil på strøm

Radioen som aldrig løber tør for strøm

Et TV, du kan se på - og igennem

Hørepropper med tabsfri CD-lyd

Glem 85", nu gælder det 98"

Så billigt får du ikke 150 tommer

JBL's soundbars kan noget helt særligt

Tjek LG's 97-tommers OLED!

Scroll to Top