annonce

LYD & BILLEDE BESØGER…

Images of Taiwan

Mens I holdt påskeferie, besøgte vi Asus’ hovedkvarter i Taipei og fik også lejlighed til at se lidt på byen.

I forhallen til hovedkvarteret kan man se milepæle i firmaets historie. Bl.a. robotten Zenbo.
annonce

Det tager 15-16 timer at komme fra Skandinavien til Taiwan. Og når man træder ud af lufthavnen i hovedstaden Taipei til 35 graders fugtig varme (det sneede derhjemme, da vi tog af sted), er det tydeligt, at man er langt hjemmefra. Templer med pagodetage side om side med skyskrabere i glas og stål, eksotiske dufte fra gadekøkkener – og scootere i hundredtusindvis.

Trods sin ringe størrelse (halvt så stort som Schweiz) er Taiwan verdens 21.-største økonomi. Det skyldes især hightech-industrien, hvor ”Made in Taiwan” for længst er blevet et kvalitetsstempel. Listen af teknologifirmaer med hjemsted i Taiwan er lang og tæller bl.a. Acer, MSi, D-Link, BenQ og Asus. Og det var sidstnævnte, der var grunden til vores besøg. Asus havde nemlig bedt os om at tage turen til Taipei for at se på en nyhed, som de i øvrigt var vældig hemmelighedsfulde omkring.

Asus’ hovedkvarter ligger i en kontorbygning ca. 20 kilometer uden for Taipeis centrum. Noget af det, der møder én i forhallen, er samlingen af hædersbevisninger og priser. Vi kiggede forgæves efter en af vores ”Årets bedste”-statuetter, men hyldepladsen var begrænset – og Asus modtog alene i 2017 hele 4.511 priser!

Der bor 23 millioner mennesker i Taiwan, heraf 2,7 millioner i Taipei (og yderligere fem millioner i omegnsbyerne New Taipei og Keelung). Sproget og skriftsproget er kinesisk, og den gigantiske nabo 180 kilometer borte, på den anden side af Taiwanstrædet, anerkender ikke Taiwan som selvstændig nation, men fastholder, at landet er en del af Kina.

Som turist – og også som udsendt journalist – føler man sig mere end velkommen. Taiwanerne er hjælpsomme og imødekommende. Men regn ikke med, at dine engelskkundskaber rækker langt. De fleste i hovedstaden taler udelukkende hankinesisk. Især når man bevæger sig ud af hotellernes airconditionerede komfortzone. Men det er også her, turen bliver spændende!

picture2 picture3 picture4 picture5 picture6 picture7 picture8 picture9
<
>
De største religioner i Taiwan er buddhisme og taoisme. Og når pladsen er begrænset, kan man jo lige så godt have dem begge i samme tempel!
Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

JBL udfordrer Klipsch Reference

Microsofts halvhjertede iPad Pro-dræber fortsætter tradition og fejler

Gallapremiere på Ragnarok – se billeder og video

Sonos-chef: Undskyld!

Denne lyd kan du godt glemme med trådløse hørepropper

Sonos til vrede brugere: Ro på!

Lysstærke objektiver til mellemformatkameraer

Fujifilm lancerer en ny zoom og annoncerer to nye objektiver.

Fotoprinter for hele familien

Philips får Ambilight på alle nye TV’er

Hentet med helikopter

Smart-ur med green-kort til golfspillere

Nødløsning fra midterste hylde redder Huawei fra Google-blokade

Nye super-grafikkort til sommer. Har Nvidia et nyt kort i ærmet til at modstå AMD?

Nødløsning fra midterste hylde redder Huawei fra Google-blokade

Huawei Nova 5T er til at leve med, når det nu ikke kunne være anderledes.