Search
Generic filters

Jubii, 50’erne er tilbage!

Spolebåndoptager og nye pladespillere fra Thorens.

Det må man lade dem: De har n*sser hos Thorens. Man forventer nye pladespillere, og det kommer der også, men mere om det om lidt. For vi skal lige snakke om TM 1600 – en spolebåndoptager!

Altså af samme type som den, din fars rektor optog skolekoncerterne med i 1950’erne: En båndoptager til ¼ tommes magnetbånd, der kommer på op til 10,5 tommer store spoler. Den slags produkter findes der utroligt nok stadig et marked for, og årsagen er selvfølgelig lyden. Som er i en klasse for sig. I hvert fald hvis man kan få fat i masterbånd fra studierne.

TM 1600 bliver nok ikke allemandseje. Den kommer til at koste omkring 100.000 kroner og laves i første omgang kun i 100 eksemplarer.

Og bliver tilgængelig engang i 2020.

Læs også: Tredobbelt lancering fra Thorens

(Foto: Thorens)

Pladespillere

Men tilbage til pladespillerne, som Thorens er bedst kendt for. Til efteråret kommer der tre styk. Den på billedet ovenfor hedder TD 402 DD og er en direkte drevet lækkerbisken med AT95VM E-pickup fra Audio-Technica, TP72-arm af kulfiber og aftageligt pickuphus. Pladespilleren, der forventes at koste lidt over 6.000 kroner, har også autostop og kan udstyres med autostart.

Læs testen af Thorens TD 203 her

annonce
(Foto: Thorens)

Identiske tvillinger (næsten)

Et par prisklasser højere oppe finder vi Thorens TD 1600 og TD 1601. Grundlæggende ens, men sidstnævnte er automatisk. Genetisk er de i familie med legenden TD 160, med remdrift, fjederophæng og en lige TP92-tonearm.

annonce

Grammofonerne har træplint, gummimåtte, todelt pladetallerken og koniske spiralfjedre, der er monteret stående på bundpladen. TD 1601 har også balancerede udgange, autostop og elektrisk armløft (!).

Regn med omkring 15.000 kroner for TD 1600 og 21.000 kroner for den automatiske TD 1601.

Læs også: Pladespillere for begyndere

(Foto: Thorens)

annonce
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  SSD er nu standard i alle Apples iMacs.
  Samsung har netop lanceret Galaxy Note 20 og Galaxy Note 20 Ultra. Teknologien kender vi, men begge modeller byder på design og finesser, der virker yderst lovende.
  Udover Samsung Galaxy Note 20-serien har Samsung i dag lanceret Samsung Galaxy Tab S7 og Tab S7+, Samsung Galaxy Watch 3, Samsung Galaxy Buds Live og sidst, men ikke mindst, Samsung Galaxy Z Fold 2.
  En lækket YouTube-video ser ud til at afsløre nye oplysninger om Sonys støjreducerende hovedtelefoner.
  Vi loves toplyd til lavpris.
  Logitech kapper kablet på sit gaming-hovedsæt, der er udviklet i samarbejde med profesionelle spillere.
  Sådan kommer Huaweis næste Mate 40-serie til at se ud.
  Den ser retro ud, men JBL 4349 er en splinterny tovejs studiehøjttaler – med en 12 tommers bas-enhed og et stort diskanthorn.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Thorens TD 402 DD

  Vejl.pris 5995 kr Thorens rammer ikke målet

  Technics SL-1210 MK7

  Vejl.pris 6995 kr DJ-pladespiller for musikentusiaster

  Musical Fidelity M8xi

  Vejl.pris 46995 kr Bjørnestærk og temperamentsfuld

  Hegel H390

  Vejl.pris 41995 kr Samme overlegenhed til den halve pris
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.