TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
NYHED

Jubii, 50’erne er tilbage!

Spolebåndoptager og nye pladespillere fra Thorens.

Det må man lade dem: De har n*sser hos Thorens. Man forventer nye pladespillere, og det kommer der også, men mere om det om lidt. For vi skal lige snakke om TM 1600 – en spolebåndoptager!

Altså af samme type som den, din fars rektor optog skolekoncerterne med i 1950’erne: En båndoptager til ¼ tommes magnetbånd, der kommer på op til 10,5 tommer store spoler. Den slags produkter findes der utroligt nok stadig et marked for, og årsagen er selvfølgelig lyden. Som er i en klasse for sig. I hvert fald hvis man kan få fat i masterbånd fra studierne.

TM 1600 bliver nok ikke allemandseje. Den kommer til at koste omkring 100.000 kroner og laves i første omgang kun i 100 eksemplarer.

Og bliver tilgængelig engang i 2020.

Læs også: Tredobbelt lancering fra Thorens

(Foto: Thorens)

Pladespillere

Men tilbage til pladespillerne, som Thorens er bedst kendt for. Til efteråret kommer der tre styk. Den på billedet ovenfor hedder TD 402 DD og er en direkte drevet lækkerbisken med AT95VM E-pickup fra Audio-Technica, TP72-arm af kulfiber og aftageligt pickuphus. Pladespilleren, der forventes at koste lidt over 6.000 kroner, har også autostop og kan udstyres med autostart.

Læs testen af Thorens TD 203 her

(Foto: Thorens)

Identiske tvillinger (næsten)

Et par prisklasser højere oppe finder vi Thorens TD 1600 og TD 1601. Grundlæggende ens, men sidstnævnte er automatisk. Genetisk er de i familie med legenden TD 160, med remdrift, fjederophæng og en lige TP92-tonearm.

Grammofonerne har træplint, gummimåtte, todelt pladetallerken og koniske spiralfjedre, der er monteret stående på bundpladen. TD 1601 har også balancerede udgange, autostop og elektrisk armløft (!).

Regn med omkring 15.000 kroner for TD 1600 og 21.000 kroner for den automatiske TD 1601.

Læs også: Pladespillere for begyndere

(Foto: Thorens)

LB+ TILBUD: Få fuld adgang til L&B + i 1 uge for kun 14,-
Læs alle artikler, få adgang til vår købeguide med over 5000 tests, sidste nyhedsbrev og mye mer.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.