Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Trådløs revanche fra Bose

Bose gør et nyt forsøg med helt nye hørepropper. QuietComfort Earbuds har aktiv støjreduktion, mens Sport Earbuds er beregnet til træning.

Skrevet af / 12/09/2020 - 10:22
Trådløs revanche fra Bose

Bose lancerer de støjreducerende hørepropper QuietComfort Earbuds og sportshørepropperne Sport Earbuds.

QuietComfort Earbuds, også kaldet QC Earbuds, har forbedret software i forhold til tidligere hørepropper for at få dem op på samme kvalitetsniveau som de større hovedtelefoner fra Bose. Hver prop er ca. 2,5 cm lang og vejer 0,3 gram, og vi bliver lovet, at støjreduktionen er lige så god som på de større hørebøffer.

“Selv de mest larmende omgivelser vil opleves som stille oaser, enten ved at reducere støj fra biler, busser og båthorn i myldretiden eller ved at fjerne forstyrrende lyde indendørs fra naborummet i lejligheden eller på kontoret,” siger Bose.

Bose QuietComfort Earbuds. (Foto: Bose)

Mest effektive støjreduktion fra Bose nogensinde

“Vi har brugt meget tid på at sikre, at vores nye QuietComfort Earbuds er de mest effektive støjreducerende hørepropper nogensinde,” siger Mehul Trivedi, der er Category Director for Bose Wearable Audio. “Men de har også en fantastisk lydkvalitet og er en fornøjelse at bruge. Det er en uslåelig kombination, der gør dem brancheførende inden for deres segment. Som en QuietComfort-model skal være.”

QuietComfort Earbuds i Triple Black, altså sort. (Foto: Bose)

Støjreduktionssystemet

For at blokere uønskede lyde fysisk har QC Earbuds fået særlige øredutter, som Bose kalder StayHear Max, der skal give en blød, men alligevel tæt forsegling.

Flere mikrofoner bruges til at registrere, måle og sende tilbageværende støj til en særlig elektronisk chip med en ny algoritme. Hørepropperne laver så et præcist modsignal på en brøkdel af et millisekund. “På et øjeblik vil nærliggende støj fra f.eks. en snurrende kaffekværn opleves på niveau med hvisken, mens lyde fra motorer og industriarbejde næsten vil forsvinde.”

Læs også Bose har gjort sit næstbedste Med NCH 700 har Bose denne gang gjort sit aller, aller… næstbedste.

Justérbar støjdæmpning

QC Earbuds har 11 forskellige niveauer af støjreduktion, så man kan vælge, hvor meget af den omgivende støj man vil blokere. Man kan indstille og ændre sine præferencer fortløbende – fra det laveste niveau, hvor man kan høre musik og samtidig følge med i alt, hvad der sker omkring én, til fuld støjreduktion, hvor man lukker alt ude.

QC Earbuds har seks timers spilletid i hørepropperne og 12 timer ekstra i etuiet. (Foto: Bose)

QC Earbuds – til musik, film, podcasts og mobilsamtaler

QC Earbuds er lavet til underholdning, og Bose hævder selv, at musikgengivelsen ligger “så tæt på originalindspilningen som muligt”. Bassen bliver hverken tynd eller forvrænget, men distinkt og tilstedeværende på alle volumenniveauer, siger Bose. Afspilning af film, nyheder og podcasts sker med klar og naturlig talegengivelse, uden elektronisk susen.

Ved telefonsamtaler adskiller QC Earbuds ens stemme fra eventuelle omkringstående og dæmper støj fra vindstød, så det, man siger, bliver mere forståeligt for dem i den anden ende.

QC Earbuds: Batterilevetid og farver

QuietComfort Earbuds har seks timers spilletid i selve propperne og yderligere 12 timer i lade-etuiet. Altså 18 timer i alt. De har en mat finish og fås i farverne sort (Triple Black) og hvid (Soapstone).

Bose Sport Earbuds har fem timer i hørepropperne og ti timer ekstra i etuiet. (Foto: Bose)

Bose Sport Earbuds – for de aktive

Bose mener selv, at Sport Earbuds er “den ultimative træningspartner”. De har bedre lydkvalitet end forgængerne og er kun omkring halvt så store ­– hvilket er godt, for forgængeren SoundSport Free fik en hård medfart i pasformafdelingen.

Sport Earbuds, derimod, skal være velegnede til træning, både med hensyn til pasform, komfort og betjening. Bl.a. med de nye StayHear Max-puder, som nærmest låser sig på plads i ørerne og “sidder fast, uanset om du gennemfører høj- eller lavintensitetspas – og uden at du vil opleve gener”.

Sport Earbuds: Batteritid og farver

Sport Earbuds har op til fem timers batterilevetid pr. opladning, ud over at lade-etuiet giver op til ti timers ekstra afspilningstid. De fås i farverne sort (Triple Black), blå (Baltic Blue) og hvid (Glacier White).

Sport Earbuds i Triple Black. (Foto: Bose)

Kompatibilitet, tilslutning og betjening

De nye Bose QuietComfort Earbuds og Sport Earbuds er kompatible med både iOS- og Android-enheder og indbyggede stemmeassistenter. De anvender Bluetooth 5.1, som sammen med “den præcist placerede antenne og en ny datatransmissionsteknik sikrer stabil tilslutning”.

Begge modeller har IPX4-certificering, så de kan tåle både sved og vand. De har knapper på propperne, der styrer musik og samtaler og giver adgang til stemmeassistenten. Silikonedutter medfølger i tre forskellige størrelser, og der er flere funktioner i Bose Music-app’en.

Priser og tilgængelighed

Sport Earbuds og QC Earbuds kommer henholdsvis til at koste 1.599 og 2.199 kroner. Begge er tilgængelige i butikkerne fra den 5. oktober og kan forudbestilles allerede nu.

bose.dk

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Forbedret premium-model fra Bowers & Wilkins

De bedste hovedtelefoner bliver sandfarvede

Bose Quiet Comfort Ultra: Boses nye flagskib

Devialet Gemini kan noget andre hørepropper ikke kan

Billige hørepropper med støjreduktion

Shure Aonic 50 får spatial audio

Lyd & Billede
Scroll to Top