Wearables

Når hovedsæt-specialisten Plantronics siger wearables, handler det naturligvis mest om ting til at putte i øret.
forfatter

Med mobiltelefonen som uadskillelig følgesvend kan du snakke med folk, uanset hvor du befinder dig. Men i en støjende virkelighed er det ikke sikkert, at folk forstår et ord af, hvad du siger.

Det er et problem, som de tager meget personligt hos amerikanske Plantronics, eftersom de lever af at lave især hovedsæt til mobiltelefoni. De demonstrerede forleden deres bud på wearables, der for dem handler om smart teknologi til at putte i øregangen.

Foto: Plantronics
Foto: Plantronics

Årsagen til invitationen var et hovedsæt, Voyager 5200, der angiveligt skulle gøre det muligt at snakke og blive forstået selv i meget støjende miljøer. Det indeholder flere forskellige støjreduktionssystemer, hvor fire retningsbestemte mikrofoner gør det muligt for elektronikken at adskille din stemme fra lydene fra omgivelserne. Selv ikke en mellemsvær stormende kuling på 23 sekundmeter skulle forstyrre samtalen. Det er dog alligevel en god ide at søge ly, da vi er oppe i det vindområde, hvor DMI advarer om flyvende tagsten og større afrevne grene fra træer.

Foto: Plantronics
Foto: Plantronics

HD-lyd i fred
Hvis du ikke har lyst til at snakke, men bare vil være i fred, har Plantronics også et sæt trådløse in-ear-hovedtelefoner, BackBeat GO 3, der lover lyd i HD-kvalitet og god isolation mod støj fra omgivelserne. Stilhed eller ej, så kan man naturligvis stadig bruge hovedsættet til at modtage modbilopkald og snakke ved hjælp af den indbyggede mikrofon. BackBeat Go 3 fås i to farvekombinationer, sort/blå og kobber/grå.

Pris og tilgængelighed
BackBeat Go 3 koster 749 kroner, og Voyager 5200 koster 949 kroner. Begge hovedsæt er i handelen i løbet af maj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.