Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Sony MDR-MV1: Til teknikere, der vil skrue højt op for rumlig lyd

Med MDR-MV1 vil Sony give musikskabere et bedre værktøj til at arbejde med rumlig 360-lyd. Men de åbne hovedtelefoner skulle også fungere ypperligt til stereo, og vi håber de også er fremragende til ren underholdningbrug.

Skrevet af / 11/04/2023 - 15:00
Sony MDR-MV1: Til teknikere, der vil skrue højt op for rumlig lyd

Sony MDR-MV1 er et par reference-hovedtelefoner til professionelle musikskabere, med hovedvægten på dem, der arbejder med lyd til såkaldt spatial audio. Sony kalder sit format 360 Reality Audio, men Dolby Atmos og andre formater findes også til hovedtelefoner, og vi antager, at MDR-MV1 er format-agnostiske.

Sony MDR-MV1 beauty
Foto: Sony

Der er ikke noget magisk ved MDR-MV1, som trods alt er et ganske almindeligt par stereohovedtelefoner. At de er designet til at mikse 360-lyd hænger sammen med, at de opfylder en god række kriterier.

Hvorfor netop disse høretelefoner fungerer bedre end andre til formålet, har at gøre med deres evne til at gengive et bredt lydbillede. Dette er igen takket være deres åbne konstruktion. Som jo mere er reglen end undtagelsen for hovedtelefoner i den dyrere ende.

“Med udviklingen indenfor ​​rumlig lyd og musikstreamingtjenester af høj kvalitet ser vi et behov for hovedtelefoner, der kan tilpasse sig til, og berige, alle disse behov for omsluttende lyd,” siger James Leach, leder af Connected Content Acquisition hos Sony Europe. “Sonys dybe arv inden for lyd vises frem med MDR-MV1, en fleksibel og stilfuld ny mulighed til hjemme- eller studiebrug. Hovedtelefonerne prioriterer komfort, demonstrerer Sonys håndværk, og giver langvarig holdbarhed, samtidig med at de tilbyder brugerne muligheden for præcist at gengive lyde, sådan som kunstneren havde til hensigt, at de skulle lyde.” Det fremgår af pressemeddelelsen.

Sony MDR-MV1 lifestyle
Teknikere som arbejder med rumlig lyd, kan nu få deres drømme opfyldt, med Sony MDR-MV1. Foto: Sony

Lydkarakteristik

MDR-MV1 skulle være særdeles velegnede til præcist at gengive placeringen af ​​lydobjekter i et 360 graders rum, og selve lydgengivelsen loves at være i høj opløsning, med nuancerne intakte. Det angivne frekvensområde er meget bredt, fra 5 Hz til 80 kHz. Dette skulle gøre det nemmere for fagfolk at fange placering og rumlighed i lydbilledet, og selv den mindste ændring i lyden skulle kunne høres. Vigtigt, når en professionel skal placere enheder i et 360 graders lydbillede, men også når man skal indstille EQ’en på det hele.

Disse egenskaber skal selvfølgelig også komme musikelskere til gode, så vi tror på, at almindelige hi-fi-entusiaster også vil kunne få deres solide dosis med disse hørebøffer.

Den åbne konstruktion vil minimere reflekterede lyde inde i ørekopperne, og i høj grad eliminere akustiske resonanser, sammenlignet med lukkede hovedtelefoner. Som for eksempel Sonys spinkle MDR-Z1R.

Sony-MDR-MV1-cable-2-989x557 Sony-MDR-MV1-cable-989x556 Sony-MDR-MV1-cable-adaptor-989x556
<
>
En adapter til små 3,5 mm stik følger med. Foto: Sony

Komfort

Vi bliver også lovet komfort i højeste klasse, med pustende ørepuder og en lav vægt på blot 223 gram uden kabel. Impedansen på 24 ohm, kombineret med en følsomhed på 100 dB (1 mW), bør udgøre en helt gennemsnitlig belastning for en hovedtelefonforstærker. De kan også tåle at blive gennembanket med hele 1500 mW fra forstærkeren.

Kablet er aftageligt og udskifteligt, så det holder længere, men også i tilfælde af, at du vil bytte det til en anden længde – eller for eksempel en balanceret type. Stikket i enden er af den store 6,3 mm slags, men der følger også et kort adapterkabel til 3,5 mm med.

Sony MDR-MV1 turned
Foto: Sony

Sony MDR-MV1: Pris og tilgængelighed

De åbne Sony MDR-MV1 hovedtelefoner bliver tilgængelige inden måneden er omme, og prisen ser ud til at blive i omegnen af 3000 kroner, måske lidt mere. I hvert fald er den meget langt under prisen på Sonys lukkede flagskibshovedtelefoner.

Mere info: pro.sony/press

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Latterligt billigt fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarver

Topliste: Hørepropper og hovedtelefoner til påskeferien

Forbedret hørelse med AirPods Pro

Held og lykke med at købe disse

De bedste hørepropper får en afløser

Skullcandy: GROM-lyd til børneører

Endnu bedre Accentum fra Sennheiser

Forstærkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic fejrer 100 år med specialudgave

Bruger solen som kraftværk

Støjreducerende hørepropper fra OnePlus

0
Lyd & Billede
Scroll to Top