Search
Generic filters

OnePlus i kæmpe problemer med amerikanske toldmyndigheder

United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse hørepropper. Myndighederne vurderer, at OnePlus har kopieret Apples AirPods.

Til at begynde med virkede det som en vittighed. Flere internationale medier, herunder BBC News, kunne således i går med et glimt i øjet fortælle, at de amerikanske toldmyndigheder åbenbart havde taget fejl af et større parti OnePlus Buds trådløse hørepropper og så billige, kinesiske piratkopier af Apples AirPod Pro hørepropper.

“Dette er ikke et æble”, skrev Customs and Border Protection på Twitter, hvortil OnePlus’ officielle Twitter-profil svarede: “Hey, giv os dem tilbage.”

For de 2.000 “falske” AirPods var som nævnt i virkeligheden OnePlus Buds, som var på vej fra Hong Kong til butikkerne i den amerikanske delstat Nevada.

Og så troede de fleste måske, at der ikke var mere kød på den historie.

Men sådan skulle det ikke være. For da det amerikanske tech-medie Android Authority bad United States Customs and Border Protection om en kommentar vedrørende den lidt pinlige fejl, fik de følgende svar:

Efter at have undersøgt den pågældende forsendelse besluttede en CBP Import Specialist, at de pågældende hovedtelefoner syntes at krænke Apples konfigurationsvaremærke. Apple har konfigurationsvaremærker på deres hovedtelefoner og har registreret disse varemærker med CBP. Baseret på denne beslutning har CBP-officerer i JFK lufthavnen beslaglagt forsendelsen under 19 USC 1526 (e). CBP’s beslaglæggelse af de pågældende hørepropper er ikke relateret til billederne eller sproget på kassen. En virksomhed behøver ikke at sætte et “Apple”-ordmærke eller -design på deres produkter for at krænke disse varemærker. Importøren vil have mange muligheder gennem bedømmelsesprocessen til at fremlægge bevis for, at deres produkt ikke overtræder de relevante registrerede varemærker.

Det betyder konkret, at toldmyndighederne beholder de 2.000 sæt hørepropper, og at OnePlus nu har 30 dage til at gøre indsigelse mod beslutningen, skriver Wired.

Den endelige beslutning om hvorvidt OnePlus Buds krænker Apples rettigheder, vil derefter blive taget af en amerikansk domstol.

Problemet for OnePlus? Hvis domstolen dømmer til fordel for toldmyndighedernes fortolkning, kan OnePlus ikke længere sælge deres hørepropper på det amerikanske marked!

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  SteelSeries Arctis 9 er et trådløst headset med surround-lyd, der duer til både PC og PlayStation.
  GoPro Hero9 Black har 5K-video og endnu bedre videostabilisering – og har endelig fået selfie-skærm.
  Et nærmere kig på den nye Xbox, både udenpå og indeni.
  Den 30. oktober er der premiere på 2. sæson af The Mandalorian på Disney+.
  Og priserne bliver relativt behagelige.
  Vidvinkelzoom og lysstærk 50 mm til Nikon Z.
  En mere kompakt og billigere model af Sony Xperia 1 II. Men med næsten alle de samme specifikationer.
  Nu kan det også måle iltniveauet i dit blod.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Sony WH-1000XM4

  Vejl.pris 2800 kr Den nye konge af støjreduktion

  Timekettle M2

  Vejl.pris 800 kr Din egen tolk direkte i øret

  HiFiMAN HE-1000se

  Vejl.pris 27650 kr Det rene vanvid – men åh, så dejligt!

  Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport

  Vejl.pris 2750 kr Sved og løb kabelfrit med B&O
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.