Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

OnePlus i kæmpe problemer med amerikanske toldmyndigheder

United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse hørepropper. Myndighederne vurderer, at OnePlus har kopieret Apples AirPods.

Skrevet af / 15/09/2020 - 14:39
OnePlus i kæmpe problemer med amerikanske toldmyndigheder

Til at begynde med virkede det som en vittighed. Flere internationale medier, herunder BBC News, kunne således i går med et glimt i øjet fortælle, at de amerikanske toldmyndigheder åbenbart havde taget fejl af et større parti OnePlus Buds trådløse hørepropper og så billige, kinesiske piratkopier af Apples AirPod Pro hørepropper.

“Dette er ikke et æble”, skrev Customs and Border Protection på Twitter, hvortil OnePlus’ officielle Twitter-profil svarede: “Hey, giv os dem tilbage.”

For de 2.000 “falske” AirPods var som nævnt i virkeligheden OnePlus Buds, som var på vej fra Hong Kong til butikkerne i den amerikanske delstat Nevada.

Og så troede de fleste måske, at der ikke var mere kød på den historie.

Men sådan skulle det ikke være. For da det amerikanske tech-medie Android Authority bad United States Customs and Border Protection om en kommentar vedrørende den lidt pinlige fejl, fik de følgende svar:

Efter at have undersøgt den pågældende forsendelse besluttede en CBP Import Specialist, at de pågældende hovedtelefoner syntes at krænke Apples konfigurationsvaremærke. Apple har konfigurationsvaremærker på deres hovedtelefoner og har registreret disse varemærker med CBP. Baseret på denne beslutning har CBP-officerer i JFK lufthavnen beslaglagt forsendelsen under 19 USC 1526 (e). CBP’s beslaglæggelse af de pågældende hørepropper er ikke relateret til billederne eller sproget på kassen. En virksomhed behøver ikke at sætte et “Apple”-ordmærke eller -design på deres produkter for at krænke disse varemærker. Importøren vil have mange muligheder gennem bedømmelsesprocessen til at fremlægge bevis for, at deres produkt ikke overtræder de relevante registrerede varemærker.

Det betyder konkret, at toldmyndighederne beholder de 2.000 sæt hørepropper, og at OnePlus nu har 30 dage til at gøre indsigelse mod beslutningen, skriver Wired.

Den endelige beslutning om hvorvidt OnePlus Buds krænker Apples rettigheder, vil derefter blive taget af en amerikansk domstol.

Problemet for OnePlus? Hvis domstolen dømmer til fordel for toldmyndighedernes fortolkning, kan OnePlus ikke længere sælge deres hørepropper på det amerikanske marked!

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Forbedret hørelse med AirPods Pro

Held og lykke med at købe disse

De bedste hørepropper får en afløser

Skullcandy: GROM-lyd til børneører

Endnu bedre Accentum fra Sennheiser

Forstærkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic fejrer 100 år med specialudgave

Bruger solen som kraftværk

Støjreducerende hørepropper fra OnePlus

Prisbillige hørepropper fra Redmi

Hørepropper: Audio-Technica lover creme til øregangene

Hovedtelefoner afkoder din hjerne

0
Scroll to Top