Nyhed

Nye top-hovedtelefoner fra B&W

Bowers & Wilkins præsenterede nye ANC-modeller og nogle interessante in-ear-modeller.
forfatter

Fire nye hovedtelefoner var på menuen, da Bowers & Wilkins torsdag inviterede til lancering af nyheder. Lanceringen fandt sted i Londons City-distrikt.

Som man kunne forvente, var der nye ANC-modeller på programmet. Støjreducerende luksus-hovedtelefoner er den store slagmark blandt hovedtelefonproducenter lige nu, og Bowers & Wilkins’ hidtidige ANC-topmodel, PX, havde to år på bagen.

B&W PX5 on-ear med ANC. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

 

Nyhederne har fået navnene PX7 og PX5, og er henholdsvis en over-ear og en on-ear-model. Begge med ANC. Begge lover også trådløs overførsel i HD-kvalitet takket være  en ny aptX Adaptive-codec. Stilmæssigt ligner de nye modeller B&W PX, men der eksperimenteres med nye materialer i form af kulstof/plast-composit, som skulle være lige så solidt som aluminium, men langt lettere, og nanocoating på stoffet, som skal gøre det modstandsdygtigt overfor vand, snavs og olie.

Topmodellen PX7, over-ear med ANC og en pris, der matcher andre luksushovedtelefoner med støjdæmpning. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

 

Vi hørte begge modeller kort på pressemødet, og uden ar kunne sige noget definitivt om kvaliteten, lød det helt sikkert lovende. Vi vender tilbage med tests, når testeksemplarerne ankommer. Skandinaviske priser er ikke kendt endnu, men PX7 skal koste EUR 399, og PX5 EUR 299.

Bowers & Wilkins viste også to trådløse in-ear-hovedtelefoner, PI3 og PI4. Designet er sporty på en måde, vi ikke før har set fra B&W (som ikke har lavet hovedtelefoner i dette segment tidligere), men der gemmer sig interessant teknologi bag den pangfarvede gummicoating: Propperne er tovejs med en dynamisk driver til bassen og et balanceret element til diskanten. Og med separate forstærkere til hvert element! De lød umiddelbart så godt, at man næsten kunne overveje at tage en løbetur…

Sportshovedtelefoner fra B&W. Det er da en nyhed. Og med bi-amping! Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

 

Ingen true wireless

Noget, som vi til gengæld ikke fik at se, var true wireless-hovedtelefoner, som er den næststørste slagmark, efter ANC. Der bliver givetvis arbejdet på sagen i Bowers & Wilkins’ udviklingsafdeling – men ingen produkter i denne omgang. Meldingen er, at det ikke er lykkedes at opnå tilstrækkelig god synkronisering mellem de to kanaler til at opfylde firmaets kvalitetskrav.

Vi så også nye modeller i Formation-serien, som lød rigtig lovende. Dem vender vi tilbage til, når vi har mere information.

Nye modeller i Formation-serien. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.