TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

KEF lancerer hovedtelefoner

Den britiske højttalerproducent KEF kan ikke være dårligere end andre, og lancerer derfor to nye hovedtelefoner til folk på farten.

forfatter
Publiceret 24/04/2013 - 16:12

I en tid, hvor alle skal lave hovedtelefoner, fra rapkunstnere til jeansproducenter, er det befriende, når højttalerproducenter gør det. Man tænker straks, at kompetencer er massivt tilstede, når B&W, Martin Logan, Focal og nu KEF, lancerer hovedtelefoner. For når kvaliteten på deres højttalere lægges til grund, er det klart, at forventningerne til hovedtelefonerne bliver høje.

KEF har indtil videre lanceret to modeller. En lukket hovedtelefon i fuld størrelse kaldet M500 og en øreprop kaldet M200.

KEF-m500_3b

M500 er beregnet til bærbart brug og leveres med aftagelig, flad ledning, med både mikrofon og fjernbetjening til din smartphone. De lukkede øreklokker ligger udenpå øret, og omslutter det ikke således som på Focal Spirit One. Alligevel siger KEF, at de dæmper støj godt (-20 dB), noget vi skal finde ud af i en kommende test.

Hovedtelefonerne kan klappes sammen og lægges i en medfølgende bæretaske.

KEF-M500-case_duo

Lydbilledet skal, ifølge KEF, være fintrimmet for flad frekvensrespons fra de 40 mm store elementer inden i øreklokkerne. Aluminium er valgt i stedet for kobber i spolerne, som driver elementerne, hvilket betyder lavere bevægelig masse og teoretisk set bedre dynamisk respons.

KEF-m500_5b

Med relativt lav modstand på 32 ohm og følsomhed på 103 decibel, bør M500 være nem at drive for en mobil, laptop eller tablet.

Det samme gælder ørepropperne M200. Modstanden er meget lave 12 ohm og følsomheden 94 dB.

KEF-m200_4b

Ørepropperne har to elemeter indvendig. En 10 mm membran, som dækker lave frekvenser, og en 5,5 mm membran til resten. Det skal give fyldigere lyd med bedre balance.

Små fleksible bøjler holder propperne på plads i øret, og M200 har også handsfree styring af mobilen.

KEF-m200_6b

Kommentarer

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Farvel, støj! Sony overgår sig selv med de nye WH-1000XM5. Klasseledende støjreduktion, bedre lyd og bedre komfort end nogensinde.
Shure giver gylden lyd til lavpris Shure Aonic 40 går efter deres egen storebror, og på enkelte områder har den billigere model overtaget.
PSB-hovedtelefoner tilpasser sig din hørelse PSB M4U 8 MKII har digital støjreduktion og tilpasser sig brugerens hørelse. Men de er ikke uden svagheder.
Verdenspremiere: Sennheiser har gjort det igen Sennheiser har endnu en gang forbedret deres bedste trådløse hørepropper. Momentum True Wireless 3 er en sand fornøjelse.
Din sidste hovedtelefonforstærker Med T+A HA 200 til at styre lyden får hovedtelefonerne en opgradering af de sjældne. Denne forstærker er så god, at det nærmest ikke er til at fatte!
B&O-hørepropper til at savle over Med Beoplay EX lover Bang & Olufsen deres mest alsidige trådløse hørepropper hidtil.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend