Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

KEF lancerer hovedtelefoner

Den britiske højttalerproducent KEF kan ikke være dårligere end andre, og lancerer derfor to nye hovedtelefoner til folk på farten.

Skrevet af / 24/04/2013 - 16:12
KEF lancerer hovedtelefoner

I en tid, hvor alle skal lave hovedtelefoner, fra rapkunstnere til jeansproducenter, er det befriende, når højttalerproducenter gør det. Man tænker straks, at kompetencer er massivt tilstede, når B&W, Martin Logan, Focal og nu KEF, lancerer hovedtelefoner. For når kvaliteten på deres højttalere lægges til grund, er det klart, at forventningerne til hovedtelefonerne bliver høje.

KEF har indtil videre lanceret to modeller. En lukket hovedtelefon i fuld størrelse kaldet M500 og en øreprop kaldet M200.

KEF-m500_3b

M500 er beregnet til bærbart brug og leveres med aftagelig, flad ledning, med både mikrofon og fjernbetjening til din smartphone. De lukkede øreklokker ligger udenpå øret, og omslutter det ikke således som på Focal Spirit One. Alligevel siger KEF, at de dæmper støj godt (-20 dB), noget vi skal finde ud af i en kommende test.

Hovedtelefonerne kan klappes sammen og lægges i en medfølgende bæretaske.

KEF-M500-case_duo

Lydbilledet skal, ifølge KEF, være fintrimmet for flad frekvensrespons fra de 40 mm store elementer inden i øreklokkerne. Aluminium er valgt i stedet for kobber i spolerne, som driver elementerne, hvilket betyder lavere bevægelig masse og teoretisk set bedre dynamisk respons.

KEF-m500_5b

Med relativt lav modstand på 32 ohm og følsomhed på 103 decibel, bør M500 være nem at drive for en mobil, laptop eller tablet.

Det samme gælder ørepropperne M200. Modstanden er meget lave 12 ohm og følsomheden 94 dB.

KEF-m200_4b

Ørepropperne har to elemeter indvendig. En 10 mm membran, som dækker lave frekvenser, og en 5,5 mm membran til resten. Det skal give fyldigere lyd med bedre balance.

Små fleksible bøjler holder propperne på plads i øret, og M200 har også handsfree styring af mobilen.

KEF-m200_6b

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Latterligt billigt fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarver

Topliste: Hørepropper og hovedtelefoner til påskeferien

Forbedret hørelse med AirPods Pro

Held og lykke med at købe disse

De bedste hørepropper får en afløser

Skullcandy: GROM-lyd til børneører

Endnu bedre Accentum fra Sennheiser

Forstærkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic fejrer 100 år med specialudgave

Bruger solen som kraftværk

Støjreducerende hørepropper fra OnePlus

0
Lyd & Billede
Scroll to Top