TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

High-end til ørene fra B&W

Bowers & Wilkins er klar med P9 Signature: hovedtelefoner i Champions League-klassen - tilpasset til iPhone 7.

Det lå i kortene, da Apple lancerede iPhone 7 uden hovedtelefonstik: Selvom der allerede er solgt millioner af telefoner med 3,5 mm minijackstik, vil det ikke vare længe, før de nye hovedtelefoner kommer med Lightning-kabel, der passer til iPhone 7.

Bowers & Wilkins’ nye P9 Signature er ikke den første, der kommer med Lightning-kabel. Vi har testet hovedtelefoner fra både Sony og Philips med Lightning, og Libratone er blandt der, der for nylig har lanceret hovedtelefoner med samme kontakt.

Men ingen af dem stiller op i samme klasse som P9 Signature.

Foto: Bowers & Wilkins
Foto: Bowers & Wilkins

Hovedtelefonerne er designet af de samme folk, som konstruerede B&W’s største model i 800-serien, Series D3, som vi allerede har hørt.

Og hvis hovedttelefonerne bare er i nærheden, er der masser at glæde sig til. For B&W siger, at de har forsøgt at få hovedtelefonerne til at opføre sig som en højttaler. En ny 40 mm stor driver er vinklet på indersiden af de lukkede ørekoopper, og udstyret med et nyt ophæng, der skulle bidrage til at forbedre frekvensgangen.

Det skulle give lytteren en fornemmelse af, at lyden kommer fra fronten, hvilket reducerer den ping-pong-effekt, der er så udtalt på hovedtelefoner.

Ørepuderne omslutter øret, og er lavet i Saffiano-læder, som er tekstueret, og ikke så glat som kunstlæder. Læderet er meget blød, og mønstret betyder, at det “ånder” bedre, så hovedtelefoner ikke føles så klamme efter et stykke tid, på samme måde som kunstlæder.

Aluminiumsbøjlen er også polstret med Saffiano-læder, og hovedtelefonerne kan foldes og passer ind i et medfølgende rejseetui. Der er der også plads til kablet med 3,5 mm jackstik, en fjernbetjening, og selvfølgelig Lightning-kablet. Der medfølger også et fem meter langt kabel til hjemmebrug, med 6,3 mm jackstik.

Prisen er også i den høje ende: 6.699 kroner i Hi-Fi Klubben.

Foto: Bowers & Wilkins
Foto: Bowers & Wilkins

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.