Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Empyrean II: Et mere neutralt flagskib fra Meze

Meze fornyr sine bedste hovedtelefoner. Vi loves, at Empyrean II lyder mere neutralt og tro mod optagelserne end forgængerne.

Skrevet af / 09/11/2023 - 12:57
Empyrean II: Et mere neutralt flagskib fra Meze

Meze Empyrean II overtager stafetten fra sin berømte forgænger, som vi desværre aldrig fik lejlighed til at teste.

Den originale Empyrean er et samarbejde mellem Meze fra Rumænien og Rinaro fra Ukraine. Sidstnævne er, trods sårbarheden efter den russiske invasion, stadig med i gamet med den nye Empyrean II. Som altså erstatter Empyrean, men som stadig har den mest eksklusive juvel, Elite, over sig på rangstigen. Med en pris på 23.000 kroner må de nye hovedtelefoner dog stadig betragtes som en slags flagskibe ...

Planmagneter

Det er driverne, der er udviklet af Rinaro, med en proprietær tilgang til planmagnetiske enheder, kaldet Isodynamic Hybrid Array. Denne gang loves vi, at hovedtelefonerne har en lydsignatur, der er tættere på det neutrale end deres noget mørkere og fyldigere forgængere. Spørgsmålet er, om de har bevaret magien, for hvis der er én ting, Empyrean er kendt og elsket for, så er det den rige, lidt tilbagelænede klang.

Empyrean II fanger øjet med en smuk matsort finish og dekorative sølvdetaljer. Aluminiumsgitteret er designet fra bunden, inspireret af 1930’ernes art deco-stil. Meze Audio har en evne til at kombinere moderne design med klassisk æstetik, og Empyrean II er ingen undtagelse.

Meze Empyrean_II
Foto: Meze Audio

Høj komfort

For at opnå bedst mulig komfort former hovedtelefonerne sig efter brugerens hoved, og man har tilstræbt at holde vægten så lav som muligt. 400 gram er ganske vist ikke blandt de letteste, vi har testet i high end-klassen, hvor Audio-Technica tager prisen med ATH-ADX5000 på 270 gram. Men Empyrean II er stadig 100 gram lettere end ærkerivalen Focal Utopia og lidt lettere end Audeze LCD-5. Som faktisk opfattes som meget lette.

Empyrean II leveres med to sæt ørepuder: Et par vinklede og åndbare Alcantara-puder og et par læderpuder med en kontaktflade af Alcantara.

Læs også Musik har sjældent lydt mere indbydende Meze Audio 109 Pro er et fabelagtigt stykke håndværk, som ser lige så godt ud som de lyder.

Om Empyrean II kan overhale sine konkurrenter indenom, er endnu ikke afprøvet. Det er et hårdt felt, hvor man ud over de førnævnte konkurrenter også finder sager som HiFiMAN HE-1000se, T+A Solitaire P og P-SE samt Stax SR-009s. Sidstnævnte bliver endnu dyrere, fordi de som elektrostater har brug for en helt særlig forstærker.

Ikke desto mindre glæder vi os til at få lejlighed til at høre Empyrean II, hvilket vi håber sker meget snart.

Meze Empyrean_II_-cables-resized
Du kan frit vælge kabel. Foto: Meze Audio

Meze Empyrean II: Pris og tilgængelighed

Meze Empyrean II kan forudbestilles, prisen er den samme som forgængeren – 23.000 kroner. 

Mere info og danske forhandlere: mezeaudio.com

Meze-Empyrean-II-semiprofile Meze Empyrean-II-front Meze-Empyrean-II-side Meze Empyrean_II lifestyle Empyrean_II_-_image_03-resized Meze Empyrean_II driver Meze Empyrean_II_ear cusion Meze Empyrean_II_pattern Meze Empyrean_II_pattern 2 Meze Empyrean_II_detail
<
>
Foto: Meze Audio
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Dyson lancerer sine første hovedtelefoner

Hårdføre hørepropper

Disse spiller i 100 timer

Creatives nyeste har et partytrick

Åbne hørepropper fra Beyerdynamic

Det kribler i fingrene efter disse

Vi er de bedste - siger Huawei

Uhørt lang batteritid til prisen!

Jabras bedste hørepropper bliver endnu bedre

Head-fi: Tjek disse hovedtelefoner!

Nye produkter - og nye rygter - fra Creative

Hovedtelefoner vil revolutionere måden du lytter på

Scroll to Top