TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Dyre hørepropper specielt til A&K-musikafspillere

Campfire Audio AK Solaris X er baseret på Solaris 2020, men er designet og tunet til Astell&Kerns musikafspillere.

forfatter
Publiceret 28/06/2021 - 13:20

Sydkoreanske Astell&Kern er først og fremmest kendt for deres kompromisløse musikafspillere i lommeformat. Med udsøgt kvalitet og en pris, der matcher. Campfire Audio er derimod en amerikansk producent af high-end-hørepropper.

De to virksomheder har nu fundet sammen om at lave et par hørepropper specielt møntet på A&K’s musikafspillere. Resultatet er AK Solaris X, som er baseret på Solaris 2020, men hvor udseendet og (endnu vigtigere) tuningen af lyden er specielt tilpasset til Astell&Kerns musikafspillere.

Ligesom andre Campfire-produkter er AK Solaris X håndlavet i USA, og de er ifølge virksomheden selv kulminationen af deres akustiske teknologi og udvikling.

Campfire Audio Astell&Kern AK Solaris X er lavet specielt til A&K’s avancerede musikafspillere. F.eks. denne, Ultima SP1000M. (Foto: Astell&Kern)

Tredobbelte drivere

I hvert hus sidder tre drivere (“højttalerenheder”). Til mellemtone- og diskantområdet bruges såkaldte balancerede armaturer. I forhold til dynamiske drivere har de fordelen af at være lettere og reagere hurtigere på transienter. Vigtigt på de høje toner, hvor svingningerne sker så hurtigt.

Ulempen ved balancerede armaturer er, at de ikke er lige så velegnede til at flytte meget energi i basområdet. Derfor er valget her faldet på dynamiske drivere med en relativt stor 10 mm membran.

Driver-systemet er specielt udviklet til AK Solaris X og er lidt mindre end i referencemodellen Solaris 2020.

Campfire Audio Astell&Kern AK Solaris X har et kabel i rent sølv. (Foto: Campfire Audio og Astell&Kern)

Balanceret kabel i sølv

Kablet er i rent sølv med et 2,5 mm balanceret stik i enden. En 3,5 mm adapter følger med i æsken, så hørepropperne også kan bruges sammen med andre afspillere og mobiltelefoner. Termineringerne i husene er af typen MMCX og af kobber, men iblandet beryllium for at gøre dem mere slidstærke end typiske messingtermineringer.

Etuiet er på sin side af håndlavet kork og fremstillet af et lille firma i Portugal, der bl.a. beskæftiger mennesker med fysiske udfordringer.

Læs også Sony IER-Z1R Hold da op! De dyreste hørepropper, vi har testet, gengiver musikken med detaljer ned på mikroskopniveau.

Pris og tilgængelighed

Campfire Audio Astell&Kern AK Solaris X, som vel er høreproppernes fulde navn, er prissat til 1.799 euro, eller ca. 14.000 kroner.

Vi er lidt usikre, hvad angår skandinavisk distribution, men i Storbritannien sælges de kun i fysiske butikker i Harrods og Selfridges. Kommer i midten af juli.

Mere info:
astellnkern.com
campfireaudio.com

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Farvel, støj! Sony overgår sig selv med de nye WH-1000XM5. Klasseledende støjreduktion, bedre lyd og bedre komfort end nogensinde.
Shure giver gylden lyd til lavpris Shure Aonic 40 går efter deres egen storebror, og på enkelte områder har den billigere model overtaget.
PSB-hovedtelefoner tilpasser sig din hørelse PSB M4U 8 MKII har digital støjreduktion og tilpasser sig brugerens hørelse. Men de er ikke uden svagheder.
Verdenspremiere: Sennheiser har gjort det igen Sennheiser har endnu en gang forbedret deres bedste trådløse hørepropper. Momentum True Wireless 3 er en sand fornøjelse.
Din sidste hovedtelefonforstærker Med T+A HA 200 til at styre lyden får hovedtelefonerne en opgradering af de sjældne. Denne forstærker er så god, at det nærmest ikke er til at fatte!
B&O-hørepropper til at savle over Med Beoplay EX lover Bang & Olufsen deres mest alsidige trådløse hørepropper hidtil.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend