Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Dyre hørepropper specielt til A&K-musikafspillere

Campfire Audio AK Solaris X er baseret på Solaris 2020, men er designet og tunet til Astell&Kerns musikafspillere.

Skrevet af / 28/06/2021 - 13:20
Dyre hørepropper specielt til A&K-musikafspillere

Sydkoreanske Astell&Kern er først og fremmest kendt for deres kompromisløse musikafspillere i lommeformat. Med udsøgt kvalitet og en pris, der matcher. Campfire Audio er derimod en amerikansk producent af high-end-hørepropper.

De to virksomheder har nu fundet sammen om at lave et par hørepropper specielt møntet på A&K’s musikafspillere. Resultatet er AK Solaris X, som er baseret på Solaris 2020, men hvor udseendet og (endnu vigtigere) tuningen af lyden er specielt tilpasset til Astell&Kerns musikafspillere.

Ligesom andre Campfire-produkter er AK Solaris X håndlavet i USA, og de er ifølge virksomheden selv kulminationen af deres akustiske teknologi og udvikling.

Campfire Audio Astell&Kern AK Solaris X er lavet specielt til A&K’s avancerede musikafspillere. F.eks. denne, Ultima SP1000M. (Foto: Astell&Kern)

Tredobbelte drivere

I hvert hus sidder tre drivere (“højttalerenheder”). Til mellemtone- og diskantområdet bruges såkaldte balancerede armaturer. I forhold til dynamiske drivere har de fordelen af at være lettere og reagere hurtigere på transienter. Vigtigt på de høje toner, hvor svingningerne sker så hurtigt.

Ulempen ved balancerede armaturer er, at de ikke er lige så velegnede til at flytte meget energi i basområdet. Derfor er valget her faldet på dynamiske drivere med en relativt stor 10 mm membran.

Driver-systemet er specielt udviklet til AK Solaris X og er lidt mindre end i referencemodellen Solaris 2020.

Campfire Audio Astell&Kern AK Solaris X har et kabel i rent sølv. (Foto: Campfire Audio og Astell&Kern)

Balanceret kabel i sølv

Kablet er i rent sølv med et 2,5 mm balanceret stik i enden. En 3,5 mm adapter følger med i æsken, så hørepropperne også kan bruges sammen med andre afspillere og mobiltelefoner. Termineringerne i husene er af typen MMCX og af kobber, men iblandet beryllium for at gøre dem mere slidstærke end typiske messingtermineringer.

Etuiet er på sin side af håndlavet kork og fremstillet af et lille firma i Portugal, der bl.a. beskæftiger mennesker med fysiske udfordringer.

Læs også Sony IER-Z1R Hold da op! De dyreste hørepropper, vi har testet, gengiver musikken med detaljer ned på mikroskopniveau.

Pris og tilgængelighed

Campfire Audio Astell&Kern AK Solaris X, som vel er høreproppernes fulde navn, er prissat til 1.799 euro, eller ca. 14.000 kroner.

Vi er lidt usikre, hvad angår skandinavisk distribution, men i Storbritannien sælges de kun i fysiske butikker i Harrods og Selfridges. Kommer i midten af juli.

Mere info:
astellnkern.com
campfireaudio.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Latterligt billigt fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarver

Topliste: Hørepropper og hovedtelefoner til påskeferien

Forbedret hørelse med AirPods Pro

Held og lykke med at købe disse

De bedste hørepropper får en afløser

Skullcandy: GROM-lyd til børneører

Endnu bedre Accentum fra Sennheiser

Forstærkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic fejrer 100 år med specialudgave

Bruger solen som kraftværk

Støjreducerende hørepropper fra OnePlus

0
Lyd & Billede
Scroll to Top