Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Astell&Kern AK UW100 MKII: Længere batteritid og bedre lyd

Astell&Kern har forbedret sine trådløse AK UW100-hørepropper. Men de har ikke ulejliget sig med at gøre noget ved aktiv støjreduktion i de nye AK UW100MKII.

Skrevet af / 09/08/2023 - 13:40
Astell&Kern AK UW100 MKII: Længere batteritid og bedre lyd

Astell&Kern har et ønske om, at lyden skal være så tæt på den originale indspilning som muligt. Derfor er AK UW100 MKII udstyret med en 32-bit DAC og en driver af typen balanceret armatur i fuldt frekvensområde.

Normalt bruges balancerede armaturer i det højere frekvensregister, fordi de har den fordel, at de er hurtigere og har lavere forvrængning end typiske dynamiske drivere. Men de har ofte ikke så meget energi i bassen og et lige så højt lydniveau, så vi er nysgerrige efter at se, hvordan A&K har håndteret dette, når armaturet går fra den dybeste bas til den klareste diskant.

Astell & Kern AK UW100MKII-enhanced
Foto: Astell&Kern

Bedre stabilitet, længere batteritid

For at opnå bedre lyd er AK UW100 MKII udstyret med aptX Adaptive codec, som justerer lydkvaliteten i forhold til signalstyrken. Det skulle give bedre stabilitet over længere afstande.

Sammenlignet med den første version har MKII-varianten fået mere avanceret elektronik for at reducere forvrængning og støj.

Læs også Sommermusik lige i øret Træt af AirPods Pro? Vi tester ni alternativer. Hvilke giver den bedste lyd i sommervarmen?

Batterilevetiden er også øget og er nu op til 9,5 timer i propperne alene og 29 timers maksimal spilletid, når man medregner opladning fra rejseetuiet. Etuiet er i øvrigt blevet mindre siden sidst, og man kan nu få en times spilletid ud af 10 minutters hurtigopladning.

Foto: Astell&Kern

Multipunkt

AK UW100 MKII understøtter multipunkt og multiparring. Det betyder, at et par hørepropper kan forbindes til to enheder samtidig, men også at hørepropperne kan huske endnu flere enheder for hurtig parring.

Astell & Kern AK UW100MKII lifestyle-enhanced
Foto: Astell&Kern

Mangler støjreduktion

Med den nyeste Clear Voice-teknologi fra Qualcomm lover A&K, at samtalepartneren vil kunne høre dig bedre under samtaler. Især i støjende omgivelser, fordi det nye chipsæt har effektiv digital støjdæmpning af omgivelserne.

Generel støjdæmpning, eller aktiv støjdæmpning, har A&K dog ikke brugt krudt på. Du får omgivelseslyd, men ikke støjreduktion. Meget modigt, hvis du spørger os, i betragtning af at hørepropperne koster det samme som mange topmodeller – inklusive de fremragende Sony WF-1000XM5.

App-styring

UW100 MKII kan bruges med Astell&Kerns smartphone-app, som bl.a. indeholder en justerbar 10-bånds EQ. Det giver brugeren rig mulighed for at indstille lyden efter eget ønske. App’en giver dig også mulighed for at ændre touch-kontrollerne på hørepropperne, ligesom du kan ændre niveauet for omgivelseslyd.

Den unikke form på UW100 MKII er designet til at slutte tæt til lytterens ører, takket være den sømløse transformation af øreproppens form fra en femkant til en cirkel for øget komfort, især under lange lyttesessioner.

Ellers bliver vi lovet, at den femkantede form vil give virkelig god komfort og pasform.

Astell & Kern AK UW100MKII 2-enhanced
Foto: Asterll&Kern

Astell&Kern AK UW100MKII: Pris og tilgængelighed

Hørepropperne kommer i begyndelsen af oktober og vil koste 319 euro.

Mere information: astellnkern.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Forstærkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic fejrer 100 år med specialudgave

Bruger solen som kraftværk

Støjreducerende hørepropper fra OnePlus

Prisbillige hørepropper fra Redmi

Hørepropper: Audio-Technica lover creme til øregangene

Hovedtelefoner afkoder din hjerne

Trådløse hørepropper til jul: De 10 bedste køb

Køb støjdæmpende hovedtelefoner til jul

Apple sælger USB-C ladeetui separat

Har du set den slags hørepropper før?

Hørepropper - med 8K-lyd?

0
Scroll to Top