Nyhed

Apple lover endnu bedre lyd i AirPods

Tredje generation AirPods får Spatial Audio og adaptiv EQ.
forfatter

Tredje generation af Apples ikoniske hvide hørepropper, de trådløse AirPods, får Spatial Audio og adaptiv equalizer. Den nye version af AirPods er også mere kompakt med kortere stilk, vandtæt og lover bedre lyd med et nyt element.

Spatial Audio kender vi allerede fra AirPods Max, hovedtelefonerne, som understøtter Dolby Atmos i Apple Music og giver dig rumfornemmelse på film og tv-serier. AirPods tilpasser også lyden i øret ved at bruge en indadvendt mikrofon, som tjekker akustikken bag propperne, altså i øret, og bruger Adaptiv EQ til at optimere lyden.

De har også AAC-ELD, som lover bedre kvalitet på samtaler.

AirPods i tredje generation er vandtætte og har en time længere batteritid end forgængeren, seks timer eller i alt 30 timer, hvis man medregner batteriet i etuiet, som også er tilpasset trådløs opladning, bl.a. med Apples MagSafe-ladere.

Sammen med styresystemet iOS 15 i iPhone og iPadOS 15 kan man få rumtilpasset lyd – Spatial Audio – også på gruppesamtaler i FaceTime, og propperne kan genfindes med Apples Hvor er?-netværk. Siri er selvfølgelig understøttet, og man kan bl.a. få Siri til at oplæse beskeder, meldinger og aftaler.

Tredje generation AirPods koster 1.549 kroner og er tilgængelige i butikkerne fra og med tirsdag 26. oktober.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.