Nyhed

Apple AirPods får surround-lyd

Både AirPods og Apple TV får Spatial Audio, dvs. surround-sound med Dolby Atmos.
forfatter

Med den næste version af Apples operativsystemer iOS, macOS og tvOS får Apple Music understøttelse af Spatial Audio – eller surround-lyd – i hørepropperne AirPods og hovedtelefonerne AirPods Max.

Læs også
Apple rammer plet med AirPods Max Apples første hovedtelefoner er svinedyre, men fantastisk gode. Til alt. Næsten.

Nyere Beats-hovedtelefoner vil også kunne afspille Spatial Audio, som ligeledes understøttes i Apple TV. Og ligesom på en iPad eller iPhone ændrer lydbilledet sig, når man drejer hovedet eller flytter sig til siden.

Funktionen har hidtil kun været tilgængeligt på iPad og iPhone, men nu understøttes surround-sound altså også både i Apple TV og på iMacs og MacBooks med M1-processor.

Spatial Audio, som Apple kalder det – eller Dolby Atmos – rulles også ud i Apple Music, hvor flere artister og bands kan afspilles med surround-lyd, hvis man har nyere AirPods eller Beats-hovedtelefoner og hørepropper.

Læs alle artikler i én uge for 19 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. surround-sound med Dolby Atmos ?
    Med stereo headset hold da op det er grineren, Dolby Atmos kræver vist ca 8 højtalere og alm surround-sound kræver vist 6 højtalere IK

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Læs også: