TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Tung bas til lettere pris

Den nye Dominion-serie fra JL Audio lover at sætte ny standard for mellemklasse-subwoofere.

Amerikanske JL Audio er kendt for sine ekstreme subwoofere, der skræddersyet til os, der kan lide, at bassen vibrerer i brystet og kildrer i næsen! Modellerne i Fathom og E-serien har bogstavelig talt rystet basentusiaster over hele verden. Desværre har også prisen været rystende, og en hård dollarkurs har ikke gjort det bedre.

Det problem er den nye Dominion-serie fra JL Audio skabt til at udbedre: En mere overkommelig modelserie af subwoofere efter samme opskrift, men i mindre format.

Dominion

Foto: JL Audio
JL Audio Dominion D108 og D110. Foto: JL Audio

Dominion-serien består af to modeller, D108 og D110. Disse bruger henholdsvis 8 “og 10” basenheder med lang slaglængde monteret i et robust, lukket kabinet kombineret med kraftfulde forstærkere på 500 og 750 watt. På trods af de kompakte dimensioner skulle de to subwoofere levere rå ydelse: D108 spiller ned til 29 Hz (-3dB), mens D110 leverer masser af bastryk ned til 25 Hz (-3dB). Måske ikke så banebrydende som deres større søskende, men til gengæld koster Dominion under halvdelen af ​​Fathom og E sub.

Foto: JL Audio
Domino serien har både linjeindgang, højniveau og trådløs tilslutning. Foto: JL Audio

Subwooferne har masser af tilslutningsmuligheder i form af analog L/R RCA linjeindgang, samt højniveauindgang (højttaler). Trådløs lydtransmission er også mulig via tillægsmodulet JLink, som gør det muligt at placere subwooferen næsten overalt, uden at bekymre sig om signalkabel.

Priser:
D108 (Højglans): 7.950 kroner
D110 (Højglans: 9.950 kroner

Radioactiv

Skriv en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.