Højttalere

De mærkelige kasser er i virkeligheden stilrene højttalerstativer, der lover at forbedre basgengivelsen.
Annonce
Annonce
forfatter

Højttalerstandere skal sikre en stabil base for små højttalere. Og de fleste mener, at stativerne helst skal være tunge og massive for at give et urokkeligt fundament.

Hos JM Reynaud mener de noget andet.

Den franske højttalerproducent har bygget højttalere siden 1967 og har også produceret mange stativer, men ingen som disse.

Man kom frem til, at mange standere faktisk forringer lyden fra højttalerne, og begyndte at eksperimentere med andre designs. Man fandt blandt andet ud af, at afstanden fra højttaleren til gulvet kunne skabe stående bølger. Det er ikke ønskværdigt, da det ødelægger lyden med fasefejl og farvning – især ved lave frekvenser.

Resultatet af eksperimenterne er Magic Stand II. De bruger to klassiske Helmholz-resonator i soklen med to vinklede paneler foran. Resonatorerne, der er bruger samme teknik som basreflekskabinetter og professionelle “basfælder” til lydstudier, retter frekvensen ud mellem 100 og 400 Hz i bassen.

Som mange ved, er kontrol over frekvensgangen i bassen afgørende for, hvor god en højttaler lyder i resten af frekvensområdet, og problemer her kan have en negativ indflydelse på mellemtonegengivelsen.

Magic Stand II er 71 cm høj, og vejer kun 6,7 kg. Den passer bedst til højttalere fra 30 til 50 cm i højden, og er prissat til EUR 480.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.
JBL fejrer 75 år med jubilæumsmodellen L100 Classic 75 og den nye retro-forstærker SA750. We wanna rock!
Dårligt batteri på Sonos Move? Nu kan du skifte det selv.
BMW’s kommende elbil får rørt sig på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekodning og hovedtelefonforstærker.
Høretelefonerne Nova H1 er lavet til kvinder og andre, der holder af at pynte sig med øreringe.
Lillebitte sub med uanede kræfter.
Især OnePlus 9 bliver en markant opgradering i forhold til OnePlus 8, mens skærmene ikke forandrer sig meget i forhold til sidste år.
En af de mest populære Netflix-film nogensinde får snart sin opfølger(-e?).
Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.
Nu kan du glæde dig til mere pomp, pragt, intriger – og sex – blandt det bedre borgerskab i 1800-tallet.
Reporter-udgave med kevlar
Premieren på den 25. James Bond-film flyttes til efteråret.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.