TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Spækket multirumshøjttaler

Naim Mu-so Qb lader os håbe på bedre ydelse end fra sædvanlige multirumshøjttalere.

Små trådløse højttalere har deres tydelige begrænsninger. Men de er praktiske og mange af dem kan kobles sammen, så man kan spille i flere rum. Så kalder vi dem for multirumshøjttalere.

Naim Mu-so Qb er en af slagsen, men her har vi grund til at håbe på bedre ydelse, end vi er vant til fra små trådløse højttalere. Den er nemlig bygget på den større Mu-so, bare pakket ind i en mere kompakt kubisk form.

Foto: Naim
Foto: Naim

Naim har forsynet højttaleren med i alt 300 watt med forstærkereffekt. Fordelt på henholdsvis 50 watt til mellemtonerne og diskanterne, som er krydskonfigureret for bedre stereoperspektiv. Som man kan se på billedet herover.

100 watt driver bas-elementet foran, og på siderne sidder hver sin passive radiator som skal give kuben potent Naim-bass, som vi kender den.

Siden der er tale om en multirumshøjttaler, kan den kobles sammen trådløst med op til fem Mu-so Qb-højttalere. Eller med Naims klassiske netværksprodukter som Uniti og ND.

Den har også integreret TIDAL-streaming – og selvfølgelig Spotify Connect. Den understøtter op til 24-bits musikfiler og har Bluetooth, Airplay og internetradio integreret.

Eksterne lydkilder kan tilkobles via optisk digital eller analog indgang. Højttaleren styres fra mobilen via Naims egen app, og grillen kan leveres i farverne rød, blå eller orange.

Mu-so Qb måler blot 210 x 218 x 212 mm, vejer 5,6 kg og er til salg i løbet af marts til cirka 8.000 kr.

Foto: Naim
Foto: Naim

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.