Sonos har fået Google Assistant i Skandinavien

Efter flere forsinkelser er Sonos klar med Google Assistant i Skandinavien. Eller rettere: Sverige og Danmark har fået det, mens Norge stadig må vente lidt.
forfatter

Sonos er de første i verden med både Alexa og Assistant i samme højttaler. Det gælder i første omgang smart-højttaleren One (Gen 1 og 2), soundbaren Beam og den helt nye bærbare højttaler Move. De er alle blevet “smarte” med indbygget mikrofon til stemmestyring.

De tre smart-højttalere fungerer også sammen med andre Sonos-højttalere – inklusive IKEA Symfonisk – og kan dermed styre hele dit Sonos-system. Desuden kan de styre andre produkter med indbygget Chromecast og produkter, der er certificeret “Works With Alexa”.

Sonos-højttalerne har hele tiden haft Alexa-funktionalitet, men da det kun Google Assistant, der forstår dansk, er det den, der er mest interessant her.

Har været problematisk

At lave en højttaler med både Alexa og Google Assistant, der ovenikøbet fungerer gnidningsløst med andre Sonos-produkter, har krævet, at Sonos udviklede deres helt egen processor. Al kode har de måttet skrive selv, hvilket har voldt en del besvær. Men nu er den altså klar i en række europæiske lande, heriblandt Sverige og Danmark (men endnu ikke Norge).

Mere info på Sonos’ website

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også